Antena 3 CNN Actualitate Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan - trimişi în Judecată de DNA

Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan - trimişi în Judecată de DNA

Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan - trimişi în Judecată de DNA
09 Iun 2008   •   13:11

Foştii miniştri ai agriculturii, Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aceştia sunt inculpaţi în dosarul "Pălincă şi caltaboş", împreună cu omul de afaceri Gheorghe Ciorbă. Decebal Traian Remeş este acuzat pentru trafic de influenţă, iar Ioan Mureşan pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Contactat telefonic de Antena3, Ioan Avram Mureşan a spus că toată această situaţie vine pe fondul campaniei electorale, în care DNA vrea să îşi arate ataşamentul politic faţă de PD-L şi să demonstreze că este în stare să finalizeze faimosul caz Remeş-Mureşan după 9 luni.

De asemenea, omul de afaceri Gheorghe Ciorbă este acuzat pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, informează DNA. Potrivit rechizitoriului DNA, pe 13 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Totodată, omul de afaceri Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, fost ministru Agriculturii, şi un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close