Antena 3 CNN Actualitate Decizia comisiei de analiză a FRF: CAF şi-a încălcat propriul regulament în cazul ?Valiza?

Decizia comisiei de analiză a FRF: CAF şi-a încălcat propriul regulament în cazul ?Valiza?

Decizia comisiei de analiză a FRF: CAF şi-a încălcat propriul regulament în cazul ?Valiza?
19 Aug 2008   •   16:11

Comisia de analiză a legalităţii hotărârilor luate de organismele FRF a prezentat marţi raportul referitor la legalitatea deciziilor luate în cazul “Valiza”. Comisia formată din Constantin Anghelache şi Dumitru Costin a ajuns la concluzia că au existat vicii de procedură la Comisia de Disciplină şi că CAF şi-a încălcat propriul regulament în cazul “valiza de la Cluj”.

“Comisia de Disciplină a judecat corect pe baza declaraţiilor de la dosar, dar la un studiu mai atent, am constatat că la Comisia de Disciplină au existat nişte erori, ca să nu le spun omisiuni. În procesul verbal abundă prescurtările. A fost o eroare de procedură”, a declarat Anghelache, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, membrii CAF au încălcat propriul regulament. “Articolul 14 a fost încălcat. Dacă cele patru părţi implicate, U Cluj, Steaua, Gigi Becali şi Petre Marin au constituit o parte şi l-au nominalizat pe Daniel Florea, era necesar ca FRF, cea care a declanşat acest caz, să fie notificată şi să-şi desemneze propriul arbitru, conform regulamentului. Daniel Florea a omis să informeze FRF cu sau fără intenţie. Din cauza procedurilor pe care le-au încălcat s-a ajuns la schimbarea deciziei”.

Pe 4 iunie, echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată de către Comisia de Disciplină cu şapte puncte iar Universitatea Cluj cu şase puncte, finanţatorului echipei Steaua, Gigi Becali, fiindu-i interzis accesul pe orice stadion pe o perioadă de doi ani. În acelaşi timp, Gigi Becali a fost obligat să plătească o amendă de 200.000 de lei. Şi jucătorii Gigel Coman de la Universitatea Cluj şi Petre Marin de la Steaua au fost suspendaţi pe o perioadă de şase luni şi li s-a aplicat o amendă de 180.000 lei.

Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplină. Becali a primit din partea CAF o suspendare de şase luni, care nu îi interzice însă accesul pe stadion.

În urma acestor decizii, Gigi Becali l-a acuzat pe preşedintele FRF Mircea Sandu că a stat “în spatele” depunctării Stelei pentru ca aceasta să fie eliminată din Liga Campionilor. În replică, Mircea Sandu a cerut înfiinţarea unei comisii care să analizeze implicarea sa în deciziile referitoare la cazul valizei, precum şi legalitatea hotărârilor luate de fiecare comisie în parte.

Pe 7 mai, DNA a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali.

Aceştia ar fi urmat să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu CFR, iar Steaua ar fi devenit campioană. Ulterior, DNA a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, Anton Doboş şi o cunoştinţă a acestuia sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close