Antena 3 CNN Actualitate Decizie definitivă în cazul copilului Ionuţ Anghel, ucis de câini în septembrie 2013. Închisoare cu executare pentru proprietarul terenului pe care s-a petrecut totul

Decizie definitivă în cazul copilului Ionuţ Anghel, ucis de câini în septembrie 2013. Închisoare cu executare pentru proprietarul terenului pe care s-a petrecut totul

Decizie definitivă în cazul copilului Ionuţ Anghel, ucis de câini în septembrie 2013. Închisoare cu executare pentru proprietarul terenului pe care s-a petrecut totul
12 Mai 2016   •   11:52

Magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat joi definitiv pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost ucis, în 2013, de câinii maidanezi, Ionuț Anghel, la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, potrivit Agerpres.

Constantin Ciorăscu este acționar și administratorul firmei SC Tei Rezidențial SRL, care deține terenul pe care a fost ucis copilul.

Motivarea deciziei a fost data pe 15 martie 2016, la aproape un an de la sentinta pronuntata de Judecatoria Sectorului 2, in mai 2015.

Judecatorul care a dispus sentinta a aratat de ce a considerat necesara condamnarea ADP Sector 2 si a societatii Tei Rezidential, proprietara terenului unde a fost gasit trupul neinsufletit al copilului, la amenzi penale de cate 300.000 de lei, dar si a lui Constantin Ciorascu, administratorul Tei Rezidential, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Pe langa condamnarea penala, instanta a dispus si daune de natura civila in cuantum de 2,4 milioane de euro pentru parintii si fratele lui Ionut Anghel, potrivit stirileprotv.ro

Familia băiatului ucis de maidanezi ceruse daune de aproape trei milioane de euro de la proprietarul terenului pe care s-a întâmplat tragedia şi de la Administraţia Domeniului Public, singurii inculpaţi în dosar. Cea mai mare sumă fusese cerută de Andrei, fratele în vârstă de 6 ani, pentru că ar fi suferit un şoc dublu: trauma trăită în momentul atacului şi durerea pricinuită de pierderea fratelui său.

În urmă cu un an, judecătorii au decis să-l condamne pe Constantin Ciorăscu, administratorul firmei Tei Rezidenţial, pe teritoriul căreia Ionuţ Anghel a fost sfâşiat de câinii comunitari, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Totodată, Administraţia Domeniului Public (ADP) au fost obligate la plata de amenzi penale în valoare mama ionutde 300.000 de lei. O sumă mult mai mare, în total 2,4 milioane de euro, a fost stabilită de magistraţi drept despăgubiri pentru familia micuţului.

 

×
Subiecte în articol: copil ucis de caini ionut anghel
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close