Antena 3 CNN Actualitate Delfinul eşuat pe plaja de la Eforie Sud a murit la delfinariul din Constanţa

Delfinul eşuat pe plaja de la Eforie Sud a murit la delfinariul din Constanţa

Delfinul eşuat pe plaja de la Eforie Sud a murit la delfinariul din Constanţa
Sursa foto: delfin
29 Iun 2009   •   10:27

Delfinul salvat duminică de două ori de pe ţărmul Mării Negre a murit la scurt timp după ce scafandrii l-au dus la delfinariul din Constanţa. Acesta se apropiase la câţiva metri de mal, în zona plajei dintre Eforie Nord şi Eforie Sud. Scafandrii au încercat să îl salveze şi l-au dus în larg, dar acesta a revenit la ţărm. Până la urmă, autorităţile au decis să-l ducă la Delfinariul din Constanţa, dar nu a mai supravieţuit.

Delfinul a apărut ieri dimineaţă în apropierea plajei din Eforie. Turiştii aflaţi în zonă au anunţat autorităţile, iar scafandrii l-au escortat în largul mării, dar nu după mult timp delfinul a revenit la mal.

Martorii spun că unii dintre curioşii aflaţi pe plajă au agresat delfinul din dorinţa de a se juca cu acesta. Specialiştii au decis că delfinul ar putea fi salvat doar dacă este dus într-un loc special amenajat.

În ciuda eforturilor depuse însă de medici şi specialişti, delfinul a mai trăit doar două ore. Biologii cred ca suferea de o boala infecţioasă şi era mult prea extenuat atunci când a fost găsit de autorităţi. De la începutul anului, pe plajele de pe litoral au fost găsiţi 30 de delfini morţi.

Antena 3

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close