Antena 3 CNN Actualitate Demisie în Comisia Prezidenţială pentru Educaţie, din cauza Elenei Băsescu

Demisie în Comisia Prezidenţială pentru Educaţie, din cauza Elenei Băsescu

Demisie în Comisia Prezidenţială pentru Educaţie, din cauza Elenei Băsescu
27 Feb 2008   •   16:02

Unul dintre membrii Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie a demisionat, pe motiv că Traian Băsescu ar promova nepotismul. Eugen Stamate (foto) şi-a explicat demisia prin faptul că este revoltat că fata cea mică a preşedintelui a devenit secretar general a tinerilor din PD-L. Stamate susţine că şeful statului a promovat-o astfel pe fiica sa într-o funcţie de conducere. Eugen Stamate este de trei ani profesor asociat la centrul de excelenţă Plasma-Nano al Universităţii din Nagoya, Japonia.

Contactat de Antena 3, Eugen Stamate a declarat că nu a vrut să îi plătească nicio poliţă preşedintelui Traian Băsescu. „Pur şi simplu am fost pus în situaţia în care ori tăceam şi acceptam situaţia de fapt, ceea ce contrazicea ce am făcut eu până acum, ori mă delimitam prin revenirea în spaţiul civic”, a explicat profesorul. Stamate a adăugat că a vrut să îi trimită o scrisoare şi Elenei Băsescu, însă s-a temut că gestul său ar putea fi interpretat ca o speculaţie pentru a crea un scandal mediatic.
Eugen Stamate:
„Am sperat că în PD-L se vor găsi suficienţi sfătuitori care să le spună că situaţia nu este benefică nici pentru fiica preşedintelui şi nici pentru ţară”. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar „dacă tăceam, mesajul se pierdea”. Eugen Stamate şi-a exprimat regretul că a fost nevoit să părăsească astfel Comisia pentru Educaţie, pe care a calificat-o ca fiind „un lucru cât se poate de pozitiv”. „Îmi pare rău că a trebuit să iau această decizie. Comisia este utilă şi nu mi-am dorit să mă aflu într-o astfel de situaţie. Ar fi trebuit să renunţ însă la propriile mele credinţe, ca să mai rămân”, a încheiat el.

Citiţi şi: PACTUL PE EDUCAŢIE, ELENA BĂSESCU ŞI SUBIECTE EXTRASE DIN REVISTELE PENTRU ADULŢI

PSD, PNL, UDMR ŞI PD-L SUNT DE ACORD CU PACTUL PE EDUCAŢIE


Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close