Antena 3 CNN Actualitate Demnitarii îşi pot cumpăra locuinţele de serviciu, dar la preţul pieţei

Demnitarii îşi pot cumpăra locuinţele de serviciu, dar la preţul pieţei

Demnitarii îşi pot cumpăra locuinţele de serviciu, dar la preţul pieţei
12 Dec 2007   •   18:18

Demnitarii care locuiesc în imobile de serviciu le vor putea cumpăra, dar numai la preţul practicat pe piaţa imobiliară, a declarat secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. RA-APPS va selecta, prin licitaţie, evaluatori autorizaţi care vor propune un preţ pe baza căruia regia va transmite actualilor chiriaşi o ofertă de cumpărare. În eventualitatea în care chiriaşii nu vor fi de acord cu oferta primită, imobilul va fi scos la vânzare prin licitaţie publică.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind vânzarea imobilelor, păstrând amendamentul Senatului, conform căruia aceste imobile pot fi vândute şi prin negociere directă. Persoanele care au însă contracte pentru locuinţe de protocol, inclusiv actualii demnitari, nu vor avea dreptul la cumpărare prin negociere directă.

Jumătatate dintre imobilele din Bucureşti ale RA-APPS vor fi vândute în perioada următoare prin negociere directă sau licitaţie publică, la un preţ practicat pe piaţa imobiliară. Restul spaţiilor vor fi folosite ca locuinţe de protocol ori de serviciu sau vor fi atribuite instituţilor publice, misiunilor diplomatice, partidelor sau sindicatelor.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close