Antena 3 CNN Actualitate Denis, tânărul sportiv din Buzău, a murit după 12 ore de operație. Dr. Tudor Ciuhodaru: ”Este nevoie de câteva condiții pentru un prognostic favorbil”

Denis, tânărul sportiv din Buzău, a murit după 12 ore de operație. Dr. Tudor Ciuhodaru: ”Este nevoie de câteva condiții pentru un prognostic favorbil”

Destinul unui tânăr fotbalist de performanță a fost curmat brusc de la un simplu meci de fotbal. A fost rănit grav în timp ce încerca să recupereze o minge, o țepușă i-a străpuns piciorul, secționându-i artera femurală.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2023   •   15:48

El a fost declarat mort după ce a fost tratat în două spitale din România și după mai bine de 12 ore de operație. 

Familia se întreabă acum cum a fost posibil ca un tânăr cu toată viața înainte să dispară în doar două zile. 

”Știu că au intervenit medicii mei în sală. Au ajuns la concluzia că este un caz deosebit de grav și l-au transferat la București. La raportul de gardă mi s-a spus, că au făcut toate manevrele. Imediat după ce a fost adus, a fost dus în sala de operație.

S-au încercat manevrele pentru oprirea hemoragiei, iar după aceea s-a luat legătura la București pentru transfer de către medicii chirurgi”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului din Buzău, pentru Antena 3 CNN.

Citește și: A murit Denis, tânărul sportiv care s-a rănit grav încercând să sară un gard pentru a recupera o minge

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Condoleanțe familiei! Este o reală tragedie!”

”Condoleanțe familiei! Este o reală tragedie, ca un tânăr la o asemena vârstă să sufere un astfel de accident și să fie o viață pierdută. Vă reamintesc, prognosticul în leziunile vaselor mari și aici este vorba despre artera femurală este întotdeauna extrem de rezervat.

Este nevoie de câteva condiții ca să crești șansele spre un prognostic favorabil.

O dată, ca toți cei care intervin să știe aceste noțiuni de prim-ajutor, în al doilea rând, să se ajungă transportul cât mai rapid într-un serviciu medical care are Secție de Chirurgie vasculară, iar pe de altă parte, gândiți-vă, că dintr-un vas mare, este ca și cum ai secționa o țeavă importantă, sângele se pierde în abundență. Se ajunge la șoc hemoragic”, a precizat Tudor Ciuhodaru, în direct la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Denis tânăr mort Buzau
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close