Antena 3 CNN Actualitate Denumirea ?Copou? a fost înregistrată la OSIM de finii primarului Iaşului

Denumirea ?Copou? a fost înregistrată la OSIM de finii primarului Iaşului

Denumirea ?Copou? a fost înregistrată la OSIM de finii primarului Iaşului
20 Mar 2008   •   18:30

Denumirea ?Copou? a fost îregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de finii primarului Iaşului. Anunţul a fost făcut de postul local de televiziune şi a stârnit reacţii vehemente printre cetăţeni. Edilul municipiului, Gheorghe Nichita, consideră însă că ieşenii nu sunt afectaţi de înregistrarea denumirii "Copou" la OSIM de către finii săi Gabriel şi Elena Popa. El a precizat, dacă vreun cetăţean se simte afectat de acea denumire, se poate adresa justiţiei. Primarul a adus ca argument faptul că şi denumirea de ?Iaşi? a fost alocată unei mărci de ţigări.

Înregistrarea Copoului la OSIM a stârnit reacţii virulente din partea mai multor politicieni. Astfel, liderii Partidului Democrat-Liberal au demarat o campanie de strângere de semnături împotriva "confiscării" numelui Copou de către apropiaţii primarului. Campania de strângere de semnături a început chiar în parcul Copou.

Irina Schrotter, candidată independentă la primărie l-a acuzat de "şarlatanie" pe finul lui Nichita pentru iniţiativa luată şi a subliniat că avocaţii ei vor depune o contestaţie la OSIM.

Consilierii locali ai Partidului Naţional Liberal l-au acuzat pe primarul Iaşului, într-o scrisoare semnată de consilierul local Anghel Ficu, că, în ciuda faptului că girează afaceri de milioane pe spinarea oraşului, mai nou "se ocupă de afaceri cu istoria acestuia".

Miercuri, viceprimarul Constantin Neculau anunţase că reprezentanţii Primăriei vor contesta decizia OSIM. El s-a arătat hotărât să apere denumirea "Copou", fără a lua în seamă legăturile de rudenie care există între omul de afaceri şi primarul municipiului Iaşi. ?Copoul este al Iaşiului, iar când spui Copou, spui Iaşi, indiferent cine este primar", a subliniat Neculau.

Conform "Buletinului oficial de proprietate industrială", publicat de OSIM, fima ?Laser Co? care este patronată de soţii Gabriel şi Elena Popa are drepturi asupra denumirii "Copou" în domeniile publicităţii, administraţiei comerciale, asigurărilor, imobiliare, alimentaţiei şi cazării publice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close