Antena 3 CNN Actualitate Depozite de gunoi în Bucureşti ce măsurau între 2 şi 3 metri înălţime. Au fost date amenzi uriaşe

Depozite de gunoi în Bucureşti ce măsurau între 2 şi 3 metri înălţime. Au fost date amenzi uriaşe

Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București și Compania Municipală Parcuri și Grădini București au primit, joi, câte o amendă de 50.000 lei, din cauza depozitelor de deșeuri dintre care unele măsurau între 2 şi 3 metri înălţime.

Depozite de gunoi în Bucureşti ce măsurau între 2 şi 3 metri înălţime. Au fost date amenzi uriaşe
de Silvia Preda    |    19 Mai 2022   •   18:10

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au sancționat, joi, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, precum și Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A, cu 50.000 de lei fiecare, pentru depozitarea neconformă a deșeurilor, într-unul din punctele de lucru ale administrației și, respectiv, pe un amplasament situat în Parcul Regele Mihai I, fostul Parc Herăstrău.

Pe ambele amplasamente au fost identificate, pe suprafețe întinse, depozitări semnificative de deșeuri municipale amestecate, în saci din plastic negri, abandonate, deșeuri menajere amestecate cu deșeuri reciclabile din hârtie-carton, plastic și ambalaje metalice, precum și deșeuri vegetale sau resturi provenite din construcții, informează Garda Naţională de Mediu.

Depozite ilegale de deșeuri în Bucureşti

"O parte erau direct pe sol, iar o altă parte se aflau pe platforme betonate, iar depozitele măsurau între 2 și 3 metri înălțime. Pe amplasamente s-au constatat scurgeri de levigat și disconfort olfactiv generate de depozitările de deșeuri municipale amestecate abandonate.

În ambele situații a fost aplicată câte o amendă contravențională în valoare de 50.000 de lei conform O.U.G. 92/2021 și o sancțiune contravențională complementară constând în ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora conform legislatiei de mediu în vigoare", a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.

Celor două instituții li s-a interzis depozitarea deșeurilor de orice fel pe spațiul verde și li s-a impus salubrizarea de urgență a amplasamentelor.

×
Subiecte în articol: gunoi depozite de gunoi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Alertă din cauza unei bacterii care poate ucide în doar 48 de ore
x close