Antena 3 CNN Actualitate Deputat USR: Voi sesiza DNA pentru o achiziţie de vaccinuri de către Ministerul Sănătăţii

Deputat USR: Voi sesiza DNA pentru o achiziţie de vaccinuri de către Ministerul Sănătăţii

Deputat USR: Voi sesiza DNA pentru o achiziţie de vaccinuri de către Ministerul Sănătăţii
13 Oct 2019   •   11:24

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că va sesiza DNA cu privire la o achiziție de 700.000 de euro efectuată de Ministerul Sănătății pentru vaccinuri antigripale. Emanual Ungureanu afirmă că vaccinurile au fost cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație din luna martie.

„700.000 de euro au fost aruncați pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an.

Funcționari din Ministerul Sănătății, au decis, în mod ILEGAL, achiziționarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă, 6 luni- 3 ani!

Până în luna septembrie, au fost livrate deja, 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată.”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

„Eu nu o acuz pe doamna ministru de niciun act de corupţie. Eu spun cu subiect şi predicat că o doamnă din minister dată afară pe vremea domnului Bodog din cauza unor achiziţii ciudate tot pe vaccinuri şi repusă în funcţie de doamna ministru Pintea printr-un concurs. Această doamnă Amalia Şerban a făcut un referat pentru a se achiziţiona într-un contract cadru pe 4 ani, 8 milioane de vaccinuri antigripale, deci nu este vorba de 700.000 de euro, este vorba de o sumă mult mai mare pentru achiziţionarea unui vaccin sau ar fi trebuit a unor vaccinuri care să acopere o vârstă largă, 6 luni până la 64 de ani”, a declarat Emanuel Ungureanu la Antena 3.

”S-a achiziţionat un alt vaccin care nu acoperă şi grupa 6 luni -3 ani. Plângerea mea penală la DNA se referă la neglijenţă în serviciu cu un prejudiciu care va trece de un milion de euro. Nu o vizează pe doamna ministru Sorina Pintea”, a mai spus deputatul Ungureanu.

×
Subiecte în articol: DNA Ministerul Sănătății
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close