Antena 3 CNN Actualitate Deputaţii au decis că retrocedarea castelului Bran e ilegală

Deputaţii au decis că retrocedarea castelului Bran e ilegală

Deputaţii au decis că retrocedarea castelului Bran e ilegală
25 Sep 2007   •   12:38

Deputaţii au adoptat raportul subcomisiei de anchetă privind legalitatea retrocedării Castelului Bran. Raportul şi proiectul de hotărâre au fost adoptate cu 159 de voturi ?pentru?, 56 ?împotrivă? şi 4 "abţineri". Parlamentul îşi asumă astfel afirmaţiile din acest raport care spune că retrocedarea castelului este ilegală şi nu a fost făcută către proprietarii de drept. Raportul subcomisiei de anchetă stabileşte că restituirea castelului nu s-a făcut către toate persoanele îndreptăţite, iar actele prin care s-a făcut retrocedarea sunt lovite de nulitate absolută.

Proprietarii au transmis săptămâna trecută o scrisoare Parlamentului, ameninţând că vor da în judecată statul român la Washington dacă raportul ce califică drept ilegală restituirea castelului nu va fi respins. Familia regală din România a primit proprietatea în 1920, dar castelul a fost confiscat de regimul comunist şi transformat în muzeu.

Castelul a fost returnat familiei de Habsburg în 2006. Totodată, ministrul Culturii şi Dominic de Habsburg au semnat un acord de administrare a castelului, care prevede că acesta va rămâne muzeu timp de trei ani.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close