Antena 3 CNN Actualitate Deputaţii au decis: imobilele RAPPS se pot cumpăra prin negociere directă

Deputaţii au decis: imobilele RAPPS se pot cumpăra prin negociere directă

Deputaţii au decis: imobilele RAPPS se pot cumpăra prin negociere directă
11 Dec 2007   •   14:34

Casele deţinute de RAPPS vor fi vândute prin negociere directă sau prin licitaţie, însă doar în cazul în care nu sunt ocupate. Este o prevedere ce apare în legea adoptată narţi de Camera Deputaţilor. O lege extrem de controversată. Conform formei adoptate de deputaţi, pentru persoanele fizice, vânzarea imobilelor cu plata în rate se face în următoarele condiţii: avans de minimum 30% din preţul de vânzare; rate lunare, eşalonate pe un termen de maximum doi ani, fără acordarea unor termene de graţie. Terenurile proprietate privată a statului, aferente construcţiilor care sunt închiriate partidelor politice sau care au fost vândute partidelor politice, destinate sediilor acestora vor fi vândute la valoarea de circulaţie, cu plata în rate pe o perioadă de cinci ani, cu un avans de minimum 30%.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii privind aprobarea ordonanţei pentru modificarea ordonanţei Guvernului privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publică a statului şi pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea RAAPPS, apreciind că „licitaţia trebuie să rămână singura metodă de înstrăinare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezintă o puternică garanţie anticorupţie”.

Liderul deputaţilor democraţi, Cristian Rădulescu, a criticat noua formă a legii. „Nu a fost îndepărtată suspiciunea posibilităţii de corupţie şi de malversaţiune la cumpărarea imobilelor de către demnitarii care sunt chiriaşi prin menţinerea metodei de negociere directă. Trebuia să se lase metoda licitaţiei exclusiv, care elimină orice suspiciune”, a afirmat Rădulescu. De curând, social democratul Mircea Geoană a anunţat că şi-ar dori să cumpere locuinţa repartizată de la RAPPS.
 
Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close