Antena 3 CNN Actualitate Descoperire înfiorătoare în mijlocul deșertului african

Descoperire înfiorătoare în mijlocul deșertului african

Descoperire înfiorătoare în mijlocul deșertului african
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Iun 2017   •   16:04

Cel puțin 44 de migranți, printre care și bebeluși, au fost găsiți morți în plin deșert în regiunea Agadez, în nordul Nigerului, în timp ce încercau să ajungă în Libia vecină și apoi probabil în Europa, conform unei surse locale ei murind de sete după ce vehiculul lor s-a defectat, scrie Agerpres.

"Numărul migranților morți în deșert pentru moment este de 44", a declarat pentru AFP primarul din Agadez, Rhissa Feltou.

Crucea Roșie, a cărei echipă este pe teren pentru "a colecta informații precise", a vorbit de asemenea despre "cel puțin 44 de imigranți morți".

Potrivit unei surse locale de securitate, ''acești migranți subsaharieni, inclusiv bebeluși și femei, au murit de sete după ce vehiculul lor s-a defectat''.

Zona Agadez este placa turnantă a traficului cu migranți care încearcă să ajungă în Europa. Din Niger, migranții trec în Libia, iar de pe coasta mediteraneană a acesteia pornesc către Europa cu ajutorul ambarcațiunilor puse la dispoziție de traficanți. În ultimii ani peste o jumătate de milion de migranți originari din țările Africii subsahariene au reușit să ajungă în acest mod în Europa, majoritatea debarcând în Italia.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close