Antena 3 CNN Actualitate Despre Dominic Fritz, noul primar neamț al Timișoarei, s-a spus că este șomer în România. Salariul uriaș pe care îl primea în Germania

Despre Dominic Fritz, noul primar neamț al Timișoarei, s-a spus că este șomer în România. Salariul uriaș pe care îl primea în Germania

Dominic Fritz, cetăţeanul german venit în România în 2003 şi care a câștigat cu un scor uriaș Primăria Timişoarei candidând din partea USR-PLUS, a vorbit, luni seară, în exclusivitate la Sinteza zilei, despre parcursul său în orașul de pe Bega.

Despre Dominic Fritz, noul primar neamț al Timișoarei, s-a spus că este șomer în România. Salariul uriaș pe care îl primea în Germania
Sursa foto: Facebook
de Dan Gabor    |    28 Sep 2020   •   23:20

Pentru că una dintre curiozitățile lui Mihai Gâdea a fost cum a reușit acesta să se întrețină în România, în condițiile în care nu a avut un job, ci a făcut voluntariat și s-a implicat în campania pentru Primăria Timișoarea, Dominic Fritz a dezvăluit câți bani câștiga în perioada în care era şef de Cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler.

"Am lucrat înainte și am câștigat chiar foarte bine. Am publicat salariul meu - ultimul meu salariu a fost de aproape 5.000 de euro. Am vorbit despre asta într-un mod foarte transparent. Dar, în momentul în care am fost desemnat candidat la Primărie am considerat că trebuie să mă dedic 100% acestui proiect. 

Nu este prima oară când fac voluntariat în Timișoara, am venit ca voluntar fără să câștig niciun ban în 2003 și am considerat că pot să trăiesc o perioadă din fonduri proprii și că este o investiție care merită, dacă vreau să câștig cu adevărat Primăria. Și, iată, am câștigat-o și cred că unul dintre motive este că am investit foarte-foarte mult timp în acest proiect, un an întreg am făcut campanie, am vorbit, am stat de vorbă cu timișorenii, am dezvoltat politici publice, un program de peste 60 de pagini cu măsuri foarte concrete pentru Timișoara și acum cred că timișorenii au răsplătit asta", a spus Dominic Fritz.

Dominic Fritz are 37 de ani, este născut în Germania. Are o licenţă în Ştiinţe Politice şi Administrative, la Universitatea din Konstanz, Germania şi un masterat în Studii de Post-Conflict, la Departamentul de Ştiinţe Politice, Universitatea din York, din Marea Britanie.

Fritz a fost consilier personal al fostului preşedinte german Horst Köhler din 2013 până în 2016, iar din 2016 până în 2019, şef de Cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhle.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Dominic Fritz
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close