Antena 3 CNN Actualitate Detalii exclusive. De ce ar fi așteptat denunțătoarea profesorului Mircea Beuran doi ani până să facă denunțul

Detalii exclusive. De ce ar fi așteptat denunțătoarea profesorului Mircea Beuran doi ani până să facă denunțul

Berta Popescu, senior editor Antena 3, a prezentat, joi, la Sinteza zilei, informații exclusive din cazul profesorului Mircea Beuran.

Detalii exclusive. De ce ar fi așteptat denunțătoarea profesorului Mircea Beuran doi ani până să facă denunțul
13 Feb 2020   •   22:53

"Vorbim despre un denunț care a fost depus în urmă cu aproximativ o lună. Cea care l-a denunțat pe Mircea Beuran este și ea tot medic. Nu știm încă dacă este medic tot la Spitalul Floreasca, dar ar fi spus în fața anchetatorilor că banii i-ar fi dat într-o singură tranșă , 10.000 de euro, cash, și mai mult decât atât ar fi făcut un credit pentru a dat acești bani.

Nu este exclus ca procurorii să fi verificat acest lucru și în cazul în care această femeie ar fi făcut în ultimii ani un credit de 10.000 de euro să fie cumva o probă în acest dosar", a spus Berta Popescu.

Femeia ar fi declarat anchetatorilor că a făcut anunțul abia după doi ani pentru că a sperat ca acel post să fie scos la concurs.

"Ar fi primit garanții că postul va fi scos la concurs, însă nu știm sigur dacă a primit banii înapoi având în vedere că nu a fost scos la concurs acel post", a adăugat Berta Popescu, senior editor Antena 3.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mircea Beuran
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close