Antena 3 Actualitate Avionul condamnaților a plecat din Italia și a aterizat la București. Cine sunt "turiștii" de la bord

Avionul condamnaților a plecat din Italia și a aterizat la București. Cine sunt "turiștii" de la bord

de Georgiana Adam    |    27 Feb 2021   •   00:01
Avionul condamnaților a plecat din Italia și a aterizat la București. Cine sunt "turiștii" de la bord Hepta

Nouă deținuți români au plecat vineri de la Roma cu destinația București la bordul unui zbor charter, fiind predați autorităților române.

Cei nouă români au fost reținuți în Italia în așteptarea extrădării și au antecedente penale importante care includ furt, jaf, trafic de droguri, exploatarea prostituției, trafic de ființe umane și crimă.

După sosirea în țară, ei își vor executa restul de pedeapsă  în închisorile românești.

Serviciul de escortă a fost asigurat de personalul Poliției de Stat, Carabinieri, Poliția Finanțelor și Poliția Penitenciarelor.

Însă transferul de infractori arestați nu se desfășoară doar dinspre Italia spre România.

La schimb, România a trimis nouă infractori în Italia

Într-o operațiune separată, nouă fugari arestați în România urmau să fie transportați de la București la Roma.

Acești nouă infractori se ascunseseră în țara noastră, în încercarea de a scăpa de mandatele de arestare europene emise de șapte procurori naționali italieni (de la Parchetele din Monza, Palermo, Roma, Tivoli, Torino, Treviso și Veneția).

Este vorba despre opt bărbați și o femeie, toți cu mandat european de arestare pe numele lor și cu profiluri criminale de risc ridicat.

Italia și România au făcut schimburi de deținuți într-un număr semnificativ.

Între 2020 - 2021, 78 de prizonieri au fost extrădați din Italia în România unde și-au continuat detenția și 77 s-au întors în Italia, informează ilmonito.it citat de stiridiaspora.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close