Antena 3 CNN Actualitate Creșterea salariului minim încă se negociază

Creșterea salariului minim încă se negociază

Creșterea salariului minim încă se negociază
de M.Z.    |    14 Dec 2015   •   09:08

Ministrul Muncii, Ana Claudia Costea, spune că se va întâlni la finalul săptămânii cu patronatele şi sindicatele, pentru a dezbate creşterea salariului minim din sectorul economic. 

 
Decizia a fost luată după ce bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pentru anul 2016 a fost aprobat deja în comisiile reunite din Parlament. 
 
Ministrul Muncii, Ana Costea, nu a făcut precizări clare legate de creşterea salariului minim pe economie, dar a spus că legislaţia prevede mai întâi consultări cu Consiliul Naţional Tripartit. 
 
Ministrul Muncii a precizat că urmează să se întâlnească cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale pentru a dezbate creşterea salariul minim, corelată cu creşterea aceluiaşi venit din sectorul economic. 
 
Înainte de finalizarea audierilor pentru avizarea bugetului Ministerului în comisiile de specialitate, Ana Costea a părăsit sedinţa, motivând că a fost convocată, la Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis
 
Bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale va scădea în 2016 cu 10,26%, deşi suma alocată acestui minister va urca puţin peste 33 de miliarde de lei.
 

×
Subiecte în articol: salariu minim Klaus Iohannis
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close