Antena 3 CNN Actualitate Dezbatere privind eliminarea probelor orale de la BAC, pe forumul Ministerului Educaţiei

Dezbatere privind eliminarea probelor orale de la BAC, pe forumul Ministerului Educaţiei

Dezbatere privind eliminarea probelor orale de la BAC, pe forumul Ministerului Educaţiei
01 Iul 2008   •   16:43

Pe unul dintre forumurile site-ului oficial al Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului a fost organizat un sondaj de opinie privind eliminarea probelor orale de la examenul de bacalaureat. Interesant este că majoritatea elevilor, dar şi a profesorilor nu sunt de acord cu acest lucru. Astfel, 36 la sută dintre elevi au răspuns cu "nu" la întrebarea "sunteti de acord cu eliminarea probelor oral de la bac?", faţă de 30 la sută, care s-au pronunţat în favoarea anulării acestor probe de bac.

Profesorii sunt şi ei pentru susţinerea în continuare a probelor orale de la bacalaureat, cu 8 procente faţă de 4 la sută, care s-au declarat pentru eliminarea examenelor de acest tip.

Iată şi câteva dintre opiniile exprimate pe acest forum:


"Ar fi neinspirată scoaterea probelor orale după părerea mea. Ideea acestor probe este obişnuirea elevului cu examinarea oraă. La facultate vor fi multe examene orale, vă asigur. În plus faţă de asta, la oral e mult mai greu de copiat decât la scris. Şi, în fond si la urma urmei, nu văd pe cine deranjează aceste probe. Majoritatea elevilor iau notă mai mare la oral decât la scris, pentru că exista posibilitatea de a fi ajutat de către profesori", spune utilizatorul "Finkregh".

Utilizatorul "Gălăţeanule", spune însă că proba "trebuie eliminată cât mai repede" pentru că "elevii care au venit la şcoală tot anul şi au învăţat au fost respinşi la proba de oral sau au luat note de 5 ? 6". În acelaşi timp, continuă utilizatorul "Gălăţeanule", un elev care a învăţat la unul din liceele de Ťelităť din Galati unde nu se fac deloc ore, s-a dus odată pe săptămână la şcoală, în timpul anului a fost plecat câteva săptămâni prin Spania, nu a pus mâna pe carte în viaţa lui şi a luat 8.50".

Procentul şi numărul celor care au votat la sondajul organizat de forumul oficial MECT.



Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close