Antena 3 CNN Actualitate „China a răspândit COVID-19 cu bună știință și l-a făcut cunoscut abia două luni mai târziu!” Un dezertor chinez acuză

„China a răspândit COVID-19 cu bună știință și l-a făcut cunoscut abia două luni mai târziu!” Un dezertor chinez acuză

Dezertorul chinez Wei Jingsheng susține că virusul COVID-19 s-ar fi răspândit, inițial, în timpul unui turneu militar. Potrivit rapoartelor din octombrie 2019, atleții care au participat la turneu s-a îmbolnăvit de o boală misterioasă. Motiv pentru care Jingsheng pretinde că autoritățile chineze au răspândit deliberat virusul în timpul Jocurilor Militare.

„China a răspândit COVID-19 cu bună știință și l-a făcut cunoscut abia două luni mai târziu!” Un dezertor chinez acuză
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    24 Sep 2021   •   14:55

Wei Jingsheng, fost membru al Partid Comunist Chinez, susține că Jocurile Militare Mondiale din octombrie 2019, ar fi putut acționa ca un prim eveniment de supra răspândire a coronavirusului. Potrivit acestuia, China ar fi răspândit virusul, în mod deliberat, cu două luni înainte ca lumea să afle despre virusul care a făcut milioane de victime. 

Turneul internațional pentru sportivii militari a avut loc chiar la Wuhan, originea pandemiei COVID-19, cu două luni înainte ca autoritățile chineze să notifice Organizația Mondială a Sănătății despre primele cazuri.

Jingsheng susține însă că, nu întâmplător, unii dintre cei 9.000 de sportivi internaționali care au participat la eveniment s-au îmbolnăvit subit de o boală misterioasă. 

„Am crezut că guvernul chinez va profita de această ocazie pentru a răspândi virusul în timpul Jocurilor Militare, deoarece mulți străini vor apărea acolo”, a declarat el.

Dezertorul povestește că a auzit că guvernul chinez ar fi efectuat ”un exercițiu neobișnuit” în timpul jocurilor. 

„Știam despre posibilitatea ca guvernul chinez să folosească unele arme ciudate, inclusiv arme biologice, pentru că știam că fac astfel de experimente”, povestește el. 

Afirmațiile bărbatului sunt susținute de fostul consilier principal din China al Departamentului de Stat al SUA, Miles Yu. Acesta spune că sportivii francezi, germani și americani au fost printre cei care s-au îmbolnăvit la turneu și au avut simptome asemănătoare COVID, dar nu au fost niciodată testați pentru virus.

Jingsheng susține că a expus problema către personalități de rang înalt din cadrul administrației Trump, încă din noiembrie 2019, însă nu a fost luat în seamă. 

Regimul autoritar al lui Xi Jinping a încercat cu disperare să închidă dezertorii și să reducă la tăcere orice discuție despre virus în primele etape ale focarului de la Wuhan, chiar și atunci când un număr foarte mare de cadavre a început să inunde spitalele orașului.

Orice referințe făcute în social media despre un nou virus sau „focar” SARS au fost cenzurate și personalul medical mai curajos care a încercat să vorbească și să avertizeze lumea a fost reținut și forțat să semneze mărturisiri false, scrie Daily Mail

 

×
Subiecte în articol: Wei Jingsheng
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close