Antena 3 CNN Actualitate DIETA bunului-simț, prezentată de celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic. Ce ai voie și ce nu ai voie să mânănci

DIETA bunului-simț, prezentată de celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic. Ce ai voie și ce nu ai voie să mânănci

DIETA bunului-simț, prezentată de celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic. Ce ai voie și ce nu ai voie să mânănci
29 Ian 2019   •   12:57

DIETA. Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic vorbea în urmă cu ceva vreme despre dieta bunului-simț. Una bazată în mare măsură pe educație.

DIETA "Mă doare când văd câtă energie negativă am ajuns să îndreptăm împotriva mâncării. Mă doare că un popor vesel şi ospitalier precum poporul român a declarat război bunătăţurilor de pe masă şi a ajuns să îşi renege tradiţiile, inclusiv pe cele culinare. Mă doare uşurinţa cu care ne lepădăm de propria identitate pentru a ne fandosi în straie de împrumut, doar pentru că au etichete frumos colorate. Mă doare superioritatea cu care îi tratăm pe cei normali, obişnuiţi, care mai au curajul în România anului 2013, să mănânce slănină cu pâine sau mămăligă cu brânză. Mă dor privirile dezaprobatoarea şi cuvintele nerostite (dar gândite!) ce judecă cu cruzime şi fără nici un drept kilogramele în plus ale altora.

DIETA Mă doare suferinţa şi disperarea celor care se luptă să slăbească, uitând că viaţa nu se poate cântări. Mă doare risipa de energie şi consumul de voinţă alocate dietelor, care mai de care mai complicare şi mai stupide. Mă doare că suntem într-o continuă căutare de “reţete” noi şi sofisticate, sperând că ele vor înveseli  meniul trist şi plictisitor de acasă.

DIETA Mă doare interesul aproape exclusiv pe care îl arătăm lumii din exterior, uitând cu totul sau evitând cu bună ştiinţă să privim în sufletul nostru. Mă doare că avem mai multă încredere în ce ni se spune decât în ce simţim.

DIETA Şi cel mai  mult mă doare că trebuie să asist la tot acest spectacol din poziţia unui medic. Culmea ironiei, a unui medic nutriţionist! Iar dacă voi aţi transformat tot acest tablou absurd în normalitate astfel încât aţi ajuns să vedeţi viaţa doar în nuanţe de gri, neapetisantă şi lipsită de gust, daţi-mi voie să mă revolt. Adică să spun STOP non-valorii, dezinformării şi intereselor aşa-zis umane care de fapt sunt foarte financiare. Voi face asta strict pe domeniul medicalo-alimentar (scuzaţi titulatura) a cărui competenţă, fără falsă modestie, o deţin. Mai mult, pot afirma cu tărie că nu am încetat să caut, să adun, să aleg, să testez, să experimentez şi să sintetizez tot ce să spus şi s-a scris despre mâncare în ultimii 20 de ani. Dar atenţie, nu la televizor sau pe internet ci în bibliotecile universitate, în cărţile de specialitate şi în clinicile din alte ţări. Pentru că puteţi să spuneţi că sunt de modă veche, dar eu am convingerea că educaţia şi informaţia se primesc la şcoală, prin intermediul cărţilor!", a scrie Mihaela Bilic, pe blogul său.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close