Antena 3 CNN Actualitate Din martie alocaţia pentru copii va fi de 40 de lei

Din martie alocaţia pentru copii va fi de 40 de lei

Din martie alocaţia pentru copii va fi de 40 de lei
03 Ian 2008   •   16:15

Alocaţia de stat pentru copii va creşte, începând cu data de 1 martie 2008, cu 25%, de la 32 de lei la 40 de lei. Alocaţia de stat pentru copii a fost majorată de Executiv, la 5 octombrie, printr-o ordonanţă de urgenţă, de la 25 de lei la 32 de lei, începând cu 1 ianuarie 2008. Potrivit ministrului Muncii, cuantumul de 32 de lei va reprezenta alocaţia pentru copii în plată în lunile ianuarie şi februarie.

De asemenea, cuantumul ajutorului lunar pentru soţul supravieţuitor se majorează cu 25%. Astfel, începând cu luna ianuarie, ajutorul lunar pentru soţul supravieţuitor va creşte de la 90 lei la 112,5 lei, pentru soţul supravieţuitor care beneficiază de o pensie mai mică de 364 lei, stabilită în condiţiile Legii nr.19/2000 sau stabilită în fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, precum şi dacă soţul supravieţuitor beneficiază atât de pensie stabilită în fostul sistem al asigurărilor sociale de stat cât şi în fostul sistem al asigurărilor sociale pentru agricultori.

Ajutorul se va majora, totodată, de la 35 lei la 43,75 lei în cazul soţului supravieţuitor care beneficiază numai de o pensie stabilită în fostul sistem al asigurărilor sociale pentru agricultori şi mai mică de 140 lei.

Pentru a putea primi ajutorul pentru soţul supravieţuitor începând cu luna ianuarie, ministrul Păcuraru îi roagă pe toţi pensionarii care îndeplinesc condiţiile pentru primirea acestui ajutor să contacteze Casele Judeţene de Pensii în vederea întocmirii dosarelor şi depunerii actelor necesare.

Rompres

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close