Antena 3 CNN Actualitate Dinescu dat în judecată pentru vinul de la conacul din Dolj

Dinescu dat în judecată pentru vinul de la conacul din Dolj

Dinescu dat în judecată pentru vinul de la conacul din Dolj
18 Dec 2007   •   19:44
Mircea Dinescu va fi dat în judecată de proprietarii conacului-cramă din localitatea doljeană Galicea Mare pentru ca le-ar fi furat mai multe butoaie pentru vin. Moştenitorii proprietăţii susţin că Dinescu a refuzat să le returneze de bună-voie şi că le-ar fi zis că sunt butoaiele pe care le-a cumpărat el. De asemenea trebuie să elibereze conacul din Galicea Mare după ce acesta a fost retrocedat în instanţă. Moştenitorii conacului-cramă spun că poetul a abuzat de bunăvoinţa lor.

"Noi am fost îngăduitori cu el şi i-am mai dat răgaz câteva zile să elibereze crama, dar domnul Dinescu a sărit calul. Săptămâna trecută, a venit cu muncitorii au golit vinul şi au scos afară toate butoaiele din cramă, printre care şi vreo 40-50 ale noastre. Noi avem proces verbal cu tot ce am deţinut aici", a declarat avocatul moştenitorilor, Mihai Negoiţă.

Acesta a anunţat că-l va da în judecată pe Mircea Dinescu pentru a recupera butoaiele. "Mi-a spus că el când a luat cramă, multe dintre butoaie le-a înlocuit. Că un butoi nu poţi să-l foloseşti mai mult de 50 de ani, dar nu e adevărat. M-am interesat şi se poate folosi chiar şi 100 de ani. Domnul Dinescu ne-a spus că au putem dovedi că sunt ale noastre", a mai spus Negoiţă.

Mircea Dinescu nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile. Moştenitorii cramei spun că vor aduce un specialist pentru a estima valoarea butoaielor vechi de zeci de ani.

Proprietatea de la Galicea Mare, închiriată de Mircea Dinescu, a fost retrocedată moştenitorilor boierului Petre Durlănescu prin hotărâre definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mircea Dinescu a fost a fost notificat la începutul lunii noiembrie să elibereze proprietatea compusă dintr-un conac-cramă, o clădire de birouri şi un teren de 8.000 de metri pătraţi.

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close