Antena 3 CNN Actualitate Dinescu: Ne putem trezi cu un Patriarh care a făcut poliţie politică

Dinescu: Ne putem trezi cu un Patriarh care a făcut poliţie politică

Dinescu: Ne putem trezi cu un Patriarh care a făcut poliţie politică
06 Sep 2007   •   15:42

Mircea Dinescu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat că există posibilitatea ca în fruntea Bisericii Ortodoxe Române să fie ales un Patriarh care a colaborat cu securitatea ca poliţie politică. ?Sper ca mintea cea din urmă a românului să funcţioneze şi cei care ştiu că sunt pătaţi să se retragă. Pe de altă parte, dacă serviciile noastre secrete au pus bine dosarul respectiv, unii stau liniştiţi pentru că se simt în siguranţă?.

Alegerile pentru Patriarhul României vor avea loc fără ca CNSAS să fi lămurit pe deplin dacă potenţialii candidaţi la conducerea Bisericii Ortodoxe au făcut sau nu poliţie politică. Mai mulţi membri ai Colegiului CNSAS au refuzat să participe la şedinţa convocată pentru joi de Constantin Ticu Dumitrescu, astfel încât nu s-a mai putut lua nicio decizie.

În plus, înalţii prelaţi citaţi pentru audieri la CNSAS nu au răspuns invitaţiei. Până acum, CNSAS a reuşi să dea un singur verdict de poliţie politică. Este vorba despre Mitropolitului Banatului, Înalt Prea Sfinţia Sa Nicolae Corneanu. Noul Patriarh va fi ales pe 12 septembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close