Antena 3 CNN Actualitate Dinescu refuză să-şi declare veniturile obţinute din colabărări cu diferite edituri şi televiziuni

Dinescu refuză să-şi declare veniturile obţinute din colabărări cu diferite edituri şi televiziuni

Dinescu refuză să-şi declare veniturile obţinute din colabărări cu diferite edituri şi televiziuni
28 Aug 2008   •   20:28

Mircea Dinescu încalcă cu bună ştiinţă legea, susţin jurnaliştii de la Curentul. Argumentul lor este următorul: demnitarul refuză să treacă în declaraţia de avere veniturile pe care le obţine din colaborările cu unele edituri şi televiziuni. În acest caz, susţin jurnaliştii de la Curentul, e vorba de un caz penal, iar inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate ar trebui să se sesizeze din oficiu.

Agenţia Naţională de Integritate ar trebui să declanşeze, din oficiu, procedura de control a averii poetului-demnitar Mircea Dinescu, scriu jurnaliştii de la Curentul. Oficialul CNSAS a făcut omisiuni în declaraţiile sale de avere şi de interese şi ar putea fi cercetat penal, dar şi amedat contravenţional cu o sumă cuprinsă între 100 şi 500 RON, scriu aceleaşi surse. Poetul şi-a completat declaraţia de avere abia la trei ani după data limită.

Pe site-ul CNSAS, Dinescu a trecut doar veniturile încasate de la CNSAS, mai exact, 46.764 de RON, nu şi veniturile obţinute din alte colaborări. Potrivit blogului care îi aparţine jurnalistului Andrei Bădin, Mircea Dinescu încasează de la Trustul Realitatea-Caţavencu patronat de "tatăl" FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, aproximativ 16.000 de euro pe lună.

Poetul a scris însă în declaraţia de avere că nu are „evidenţa veniturilor realizate din colaborări, edituri şi televiziuni".

Legea prevede, însă, că orice demnitar trebuie să îşi precizeze venitul anual încasat, pe categorii de venituri. Jurnaliştii de la ziarul Curentul i-au atras atenţia lui Mircea Dinescu asupra faptului că încalcă legea . Răspunsul acestuia a fost unul jignitor.

Jurnaliştii de la "Curentul" afirmă că poetul încalcă Legea 161/2003 care stipulează că o persoană care deţine funcţia de secretar de stat, de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora, cum este cazul lui Mircea Dinescu, este în incompatibilate cu exercitarea calităţii de membru al unui grup de interes economic. Contactat de Antena3, Mircea Dinescu nu a dorit să comenteze acuzele.

Antena3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close