Antena 3 CNN Actualitate Direcţia de Asistenţă Socială din Bistriţa fusese alertată despre starea lui Lucian

Direcţia de Asistenţă Socială din Bistriţa fusese alertată despre starea lui Lucian

Direcţia de Asistenţă Socială din Bistriţa fusese alertată despre starea lui Lucian
28 Aug 2008   •   20:52

Autorităţile din Bistriţa fuseseră informate că Lucian, copilul ucis de mama platită, este în pericol. Prima asistentă maternală care a avut grijă de el susţine că a anunţat protecţia copilului că băiatul era maltratat. Aflase totul de la educatoarea acestuia.

Femeia a descoperit totul întâmplător. Unul dintre copiii pe care îi are în grijă învăţa în aceeaşi grădiniţă cu Lucian.Într-o zi, a vrut să-i ducă prăjituri. Şi, dacă tot era acolo, a cerut să-l vadă şi pe Lucian. Educatoarea i-a spus că nu mai venea la grădiniţă de câteva zile. Şi i-a mărturisit ce descoperise.

?Într-o zi, l-a adus la grădiniţă, şi mergea şchiop, copilul. Şi l-a dezbrăcat, şi a zis că tot era albastru pe un picior. A zis că a distrus prin casă, că face pe el şi că l-a bătut. Am sunat la protecţia copilului. Şi le-am spus să meargă în vizită, să vadă ce se întâmplă cu Lucian. Că nu l-a mai adus la grădiniţă. Şi i-am spus ce mi-a spus educatoarea.? a declarat Maria Rus, fosta asistentă maternală a copilului.

În faţa camerelor, educatoarea şi directoarea grădiniţei au negat că ar fi ştiut ceva despre starea copilului. Mai mult, nu li s-a părut deloc ciudat faptul că Lucian nu a mai fost adus la şcoală, din aprilie, până la finalul cursurilor. Medicii legişti spun că băiatul avea semne pe el care datau de foarte multe luni. Pe faţă şi pe mâini, însă, nu.

În plus, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială din Bistriţa-Năsăsud neagă că ar fi primit vreun telefon în legătură cu starea lui Lucian. Joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean, acesta a spus că nu îşi va da demisia.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bistriţa are, în acest an, un buget de 51 de milioane lei, adică jumătate din totalul bugetului judeţean.

Observator

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close