Antena 3 CNN Actualitate Directoarea acuzată că a luat mită la BAC şi o absolventă - reţinute pentru 24 de ore

Directoarea acuzată că a luat mită la BAC şi o absolventă - reţinute pentru 24 de ore

Directoarea acuzată că a luat mită la BAC şi o absolventă - reţinute pentru 24 de ore
09 Iul 2008   •   21:19

Directoarea liceului privat din Sighetul Marmaţiei, acuzată că ar fi luat mită de la elevi, a fost reţinută pentru 24 de ore. Aceeaşi măsură a fost luată şi împotriva unei absolvente de liceu, acuzată că ar fi strâns banii de mită de la colegii ei. Cel două se află acum în arestul IPJ Cluj, scrie Mediafax. Absolventa va fi prezentată joi Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă.

Locuinţa directorului de studii al Liceului particular George Pop de Băseşti, filiala Sighet, Meda Leordean, a fost percheziţionată de anchetatori. Aceştia au ridicat din casă 70.000 de lei şi peste 1500 de euro, bani asupra cărora au instituit sechestru, a declarat avocata profesoarei. Femeia urmează să fie şi ea prezentată Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

La sediul DNA din Cluj-Napoca urmează să fie audiate, în zilele următoare, peste 100 de persoane care au susţinut bacalaureatul ori au fost implicate în organizarea examenului de la Grupul Şcolar.

Ancheta penală a început de la câteva informaţii, potrivit cărora elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică din Sighetul Marmaţiei ar fi plătit câte 1.000 de lei pentru a promova examenul. Suma totală cu care trebuiau recompensaţi membrii comisiei ar fi ajuns, astfel, la aproximativ 100.000 de lei, adică un miliard de lei vechi.

Antena3.ro


×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close