Antena 3 CNN Actualitate Directoarea şcolii din Viişoara, demisă după ce o fetiţă a murit înecată în fosa septică a unităţii

Directoarea şcolii din Viişoara, demisă după ce o fetiţă a murit înecată în fosa septică a unităţii

Directoarea şcolii din Viişoara, demisă după ce o fetiţă a murit înecată în fosa septică a unităţii
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
13 Mar 2012   •   12:47

Directoarea şcolii din localitatea Viişoara, Dâmboviţa, a fost demisă din funcţie după ce, luni, o fetiţă de 10 ani a murit în fosa septică a şcolii. Decizia a fost luată de consiliul profesoral al şcolii.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, directoarea şcolii generale din comuna Ulmi, Loredana Stan, a fost înlocuită cu profesoara Daniela Constanţa Sîrbu, scrie Mediafax.
   
De asemenea, ISJ a cerut unităţii şcolare constituirea unei comisii de cercetare a circumstanţelor în care a avut loc accidentul de la şcoala din Viişoara, comuna Ulmi.
   
"Recomandăm acestei comisii analizarea modului în care profesorul de serviciu şi-a îndeplinit atribuţiile specifice şi, dacă este cazul, sancţionarea acestuia cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni. Alte măsuri disciplinare vor fi stabilite după încheierea cercetării penale, dacă va fi cazul", se precizeză în comunicatul citat.

În cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, directoarea demisă de la Viişoara, Loredana Stan, a declarat că nu se simte vinovată cu absolut nimic pentru nefericitul incident petrecut în curtea şcolii. Aceasta a adăugat că nimănui nu îi putea trece prin cap că acea dală de beton se putea prăbuşi.

"Nu am considerat nici un moment că acolo este un pericol. Plăcile de beton erau foarte groase. Nimeni nu a sesizat că acolo ar fi un posibil pericol. Erau etanşate dar nimeni nu ştia că ele stau pe o bandă atât de mică" a mai adăugat aceasta. 



Trei copii au căzut, luni,  în fosa septică unei şcoli din localitatea  Viişoara, judeţul Dâmboviţa. Unul dintre copii a murit. Ceilalţi doi copii au fost salvaţi în ultima clipă de cadrele didactice.

Cei trei copii erau în pauză şi se jucau în zona toaletei improvizate a şcolii. Copilul care a murit era o feţiţă de aproximativ 10 ani.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, a declarat că incidentul s-a petrecut în spatele şcolii, unde trei copii au mers să se joace, iar, la un moment dat, o placă din beton cu care era acoperită fosa septică a cedat şi copiii au căzut.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close