Antena 3 CNN Actualitate Directorul CIA a lăudat serviciile secrete române: SIE şi SRI sunt remarcabile

Directorul CIA a lăudat serviciile secrete române: SIE şi SRI sunt remarcabile

Directorul CIA a lăudat serviciile secrete române: SIE şi SRI sunt remarcabile
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Iun 2013   •   16:28

Directorul CIA a fost la Palatul Cotroceni. John Brennan a discutat cu preşedintele Băsescu despre monitorizarea corespondenţei electronice a unor cetăţeni români de către serviciile de securitate americane. Cei doi au mai vorbit despre importanţa consolidării relaţiilor dintre România şi SUA, iar şeful CIA a apreciat drept remarcabilă activitatea serviciilor secrete române.

Oficialul CIA a arătat că a fost ultima oară în Bucureşti în urmă cu 13-14 ani, când era abia la început parteneriatul între serviciile din cele două ţări, în prezent aliate în NATO.

"Faţă de ultima mea vizită, când eram la început, am remarcat efortul care a fost depus împreună, profesionalismul, priceperea, determinarea, motivaţia, integritatea şi curajul ofiţerilor de informaţii români. Atât SIE cât şi SRI sunt cu adevărat remarcabile şi noi apreciem acest lucru", a afirmat Brennan la începutul întrevederii oficiale de la Palatul Cotroceni.

La rândul său, preşedintele Băsescu a afirmat că România are ca obiectiv politic principal consolidarea relaţiilor cu SUA.

"Chiar dacă în anumite situaţii, cum a fost cazul Kosovo, nu am avut acealaşi punct de vedere, determinarea noastră de a consolida relaţiile cu SUA nu poate fi pusă sub semnul întrebării", a afirmat Băsescu.











×
Subiecte în articol: presedintele Traian Basescu NATO
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close