Antena 3 CNN Actualitate Directorul de la Ambulanţa Giurgiu a rămas în funcţie

Directorul de la Ambulanţa Giurgiu a rămas în funcţie

Directorul de la Ambulanţa Giurgiu a rămas în funcţie
30 Noi 2007   •   12:17

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Giurgiu este asigurată în continuare tot de Simion Lăudat, directorul instituţiei. Acesta şi-a prezentat ieri demisia, după ce o femeie în vârstă de 80 de ani din municipiu a decedat la scurt timp după intervenţia unui echipaj de ambulanţă. Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu a lua măsura tăierii salariilor pe trei luni, pentru cadrele medicale implicate în acest caz.

Deşi medicii care ar fi trebuit să intervină în cazul de la Giurgiu se disculpă şi spun că şi-au respectat programul, femeia a murit tocmai pentru că nu a primit ajutor specializat de la salvare. Medicul acuzat de oficialii ministerului sănătăţii că a plecat mai devreme, spune că are un program stabilit printr-un protocol scris, la nivelul serviciului de ambulanţă din Giurgiu. Ministerul nu cunoaşte, însă, acest program.

Variantele celor de la Giurgiu nu se suprapun cu acuzaţiile aduse ieri în acest caz de reprezentanţii ministerului sănătăţii. După controlul făcut la Giurgiu, oficialii ministerului spuneau că medicul de gardă a părăsit serviciul înainte să vină schimbul, iar medicul care a dat indicaţia să meargă asistenta la caz era la numai la două minute de domiciliul pacientei, dar nu s-a deplasat. Ca urmare a scandalului, Şeful Ambulanţei din Giurgiu a anunţat că îşi dă demisia de onoare, însă deocamdată este în funcţie.

Antena 3

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close