Antena 3 CNN Actualitate Directorul Filarmonicii Oltenia își cere scuze, dar nu demisionează, după ce a spus că mamele care au ieșit la protest cu copiii meritau „măcar un glonț în cap”

Directorul Filarmonicii Oltenia își cere scuze, dar nu demisionează, după ce a spus că mamele care au ieșit la protest cu copiii meritau „măcar un glonț în cap”

Directorul Filarmonicii Oltenia își cere scuze, dar nu demisionează, după ce a spus că mamele care au ieșit la protest cu copiii meritau „măcar un glonț în cap”
16 Aug 2018   •   12:20

Dacă inițial a spus că nu regretă comentariul scandalos care l-a făcut celebru în România, Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia din Craiova, a revenit cu un comunicat prin care cere „scuze publice tuturor acelora care s-au simțit lezați de comentariul meu”.

"Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor asa-zise "mame" care au ieşit cu copiii în braţe la proteste deşi se ştia ca nu e un protest paşnic aşa cum ar trebui sa fie în democraţie", a spus Zamfir pe Facebook, în cursul zilei de duminică.

Acesta susține că s-a exprimat în sens figurat, într-o discuție neoficială și că nu crede că este momentul să se retragă din funcția de manager al Filarmonicii.

În ultimele zile, am reflectat asupra consecințelor pe care le-a avut răspunsul meu la un comentariu postat pe o rețea de socializare, într-o discuție neoficială în care nu reprezentam poziția instituției al cărei manager sunt. Prin acel răspuns, îmi exprimam dezacordul ca un părinte să expună copiii unui mediu posibil violent precum cel anunțat în mass-media. Deși m-am exprimat la sens figurat - eu nefiind o persoană conflictuală și violentă - exprimarea mea a fost nepotrivită, drept pentru care, cer scuze publice tuturor acelora care s-au simțit lezați de comentariul meu.

Sunt cetățean al acestei țări și, excluzând orice funcție publică pe care o dețin vremelnic, militez pentru democrație și unitate socială și consider că dezbinarea societății nu face bine nimănui.

De la momentul în care am obținut prin concurs funcția de manager al Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, am realizat alături de colegii mei o multitudine de proiecte, care au adus Craiova în prim-planul peisajului cultural-artistic al României. Pentru că am responsabilitatea de a continua aceste proiecte, nu cred că este momentul să mă retrag din această funcție.

Acest comunicat nu se dorește a fi o justificare, ci doar lămurește contextul în care s-a produs acel nefericit comentariu pentru care, încă o dată, doresc să cer scuze tuturor celor care s-au simțit lezați de exprimarea mea neinspirată, formulată într-un moment al unui adevărat uragan mediatic și social”, susține Gabriel Zamfir.

×
Parteneri
Cod roșu de vijelii și viscol! Aproape toată țara este vizată
x close