Antena 3 CNN Actualitate Directorul firmei de gaze din Sighetul Marmaţiei a fost reţinut. Vezi ce acuzaţii GRAVE i se aduc

Directorul firmei de gaze din Sighetul Marmaţiei a fost reţinut. Vezi ce acuzaţii GRAVE i se aduc

Directorul firmei de gaze din Sighetul Marmaţiei a fost reţinut. Vezi ce acuzaţii GRAVE i se aduc
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2012   •   09:41

Directorul de exploatare al firmei de distribuţie a gazului Berg Sistem Gaz din Sighetul Marmaţiei, Valer Faur, a fost reţinut în această dimineaţă. Faur este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă cu consecinţe grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu.

Procurorii au declanşat pe numele său urmărirea penală în cazul exploziei dintr-un club de noapte din Sighet. Potrivit procurorilor, directorul firmei a atestat că lucrările de întreţinere corespund normelor şi a întocmit în fals documente tehnice ale reţelei de gaze.

"Faptele reţinute în sarcina numitului Faur Valer (cele cu privire la nerespectarea proiectului de execuţie) au creat condiţiile favorizante pentru fisurarea conductei de gaz (constatată de organele de cercetare penală în data de 19 februarie 2012), urmată de infiltrări de gaz în subsolul imobilului, urmate de producerea a două explozii în data de 19 februarie 2012."

"Aceste explozii au avut drept urmare moartea unei persoane şi vătămarea altora (dintre care 12 persoane sunt internate şi în acest moment, prezentând arsuri în grade diferite de gravitate). De asemenea, a fost distrus imobilul mai sus arătat, printre consecinţe fiind şi oprirea furnizării energiei electrice şi a gazului metan pe cele două străzi, aspect de natură să blocheze activitatea mai multor instituţii publice (judecătorie, parchet, trezorerie)", se arată într-un comunicat al Ministerului Public, citat de Mediafax.

Pentru recuperarea prejudiciului produs, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui  imobil deţinut de Valer Faur.







×
Subiecte în articol: explozie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close