Antena 3 CNN Actualitate Directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost demis de premierul Ponta. Secretarul general al ISC, audiat la DNA

Directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost demis de premierul Ponta. Secretarul general al ISC, audiat la DNA

Directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost demis de premierul Ponta. Secretarul general al ISC, audiat la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mai 2012   •   12:41

Directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Adrian Balaban Grăjdan, a fost demis  din cauza "comportamentului" său. Şeful instituţiei a  luat decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, au aununţat reprezentanţi ai Guvernului, citaţi de Mediafax.  Demisia a fost semnată de premierul Ponta. Ieri, DNA a făcut percheziţii la ISC.

"În această dimineaţă, primul-ministru Victor Ponta, a luat decizia demiterii şefului Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Constantin Adrian Balaban-Grăjdan. Începând de astăzi, Balaban-Grăjdan nu va mai activa în această funcţie. Decizia a fost luată din cauza comportamentului şefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe primul-ministru, deşi instituţia pe care o conduce se afla în subordinea primului-ministru. În scurt timp, va fi asumată o noua numire la conducerea acestui Inspectorat", transmite Guvernul printr-un comunicat.

Decizia a fost luată de primul-ministru după ce Constantin Grăjdan a decis retragerea instituţiei din procesul "Trofeul Calităţii" al fostului premier Adrian Năstase.


Secretarul general al ISC, audiat de DNA

Secretarul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii Marian Bucur şi alţi cinci angajaţi sunt audiaţi joi la DNA. La sediul DNA este aşteptat să ajungă şi Adrian Grăjdan, demis de la conducerea ISC după ce a decis retragerea instituţiei din procesul "Trofeul calităţii", informea Mediafax..

Potrivit surselor citate, Marian Bucur şi ceilalţi cinci angajaţi ai ISC sunt audiaţi în calitate de martori, în legătură cu modul în care Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a decis trimirea la instanţa supremă a adresei privind retragerea instituţiei din procesul "Trofeul calităţii".

În cursul zilei de miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de unde au ridicat documente.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta demisie
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close