Antena 3 CNN Actualitate Directorul medical al Ambulanţei Dolj, care a refuzat transportul unei bolnave de cancer, a demisionat

Directorul medical al Ambulanţei Dolj, care a refuzat transportul unei bolnave de cancer, a demisionat

Directorul medical al Ambulanţei Dolj, care a refuzat transportul unei bolnave de cancer, a demisionat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    30 Mai 2013   •   13:59

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj a demisionat, joi, după ce cu o zi în urmă, invocând faptul că nu reprezintă o urgenţă medicală, a refuzat transportul cu ambulanţa de la Spitalul Judeţean Craiova la spitalul din Constanţa în cazul unei femei bolnave de cancer, în fază terminală.
   
Joi dimineaţă, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj, Iulia Stănculescu, şi-a înaintat cererea de demisie, care a fost acceptată de managerul instituţiei.

Oameni amărâţi, condamnaţi de un sistem strâmb. Bolnavă de cancer, refuzată de ambulanţă

   
"Directorul medical şi-a înaintat demisia. Aş dori să îmi cer scuze familiei pacientei respective pentru situaţia care s-a creat. Nu cred că a fost vorba despre rea-intenţie, ci mai mult despre o lipsă de comunicare între directorul medical care a demisionat şi medical curant", a declarat, joi, la Antena 3, Cristian Gângioveanu, directorul Serviciului de Ambulanţă Dolj.


Medicul oncolog care a plătit din buzunarul său transportul pacientei, a povestit printre lacrimi, că nu a mai suportat refuzul celor de la Ambulanţă. Impresionat de drama femeii, în metastază,  pe care o aştepta un copil acasă, a negociat chiar şi preţul transportului cu medicii de pe o ambulanţă privată.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close