Antena 3 CNN Actualitate Directorul Poştei, pus sub acuzare în dosarul în care sunt cercetaţi foşti miniştri

Directorul Poştei, pus sub acuzare în dosarul în care sunt cercetaţi foşti miniştri

Directorul Poştei, pus sub acuzare în dosarul în care sunt cercetaţi foşti miniştri
04 Feb 2008   •   13:07

Directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader a fost pus sub învinuire luni de DNA în dosarul în care sunt cercetaţi foştii miniştri Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy. Toader a declarat că, alături de el, au mai fost puşi sub acuzare şi alţi doi colegi, tot directori, precum şi un anume judecător, Cuzuc, care ar fi avut legătură cu o sentinţă dată într-un proces al Poştei Române. Directorul Poştei a declarat că nu pricepe învinuirea care i se aduce, din cauza lipsei de cunoştinţe juridice solide, şi nici faptele de care este acuzat pentru abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie fac cercetări într-un dosar referitor la asocierea companiei Poşta Română cu un grup de firme în vederea realizării unui proiect imobiliar pe Calea Victoriei din Bucureşti, caz în care sunt implicaţi fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy.

În 18 septembrie anul trecut, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar a cerut acordul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru începerea urmăririi penale a lui Chiuariu şi Nagy. DNA se sesizase atunci în urma unei ştiri de televiziune cu privire la legalitatea unor achiziţii publice realizate de Compania Naţională Poşta Română, precum şi cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei instituţii sau ale angajaţilor săi în diferite firme.

După desfiinţarea Comisiei speciale de la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a avizat cererea procurorilor privind declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a opt foşti şi actuali miniştri, printre care Chiuariu şi Nagy.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a transmis la DNA şi DIICOT actele primite de la Preşedinţie pentru cei opt.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close