Antena 3 CNN Actualitate Directorul Spitalului TBC din Sibiu are COVID-19: "Trec de cealaltă parte a baricadei"

Directorul Spitalului TBC din Sibiu are COVID-19: "Trec de cealaltă parte a baricadei"

Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, fostul prefect Cristian Roman, a anunţat, marţi, pe reţelele de socializare că este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Directorul Spitalului TBC din Sibiu are COVID-19: "Trec de cealaltă parte a baricadei"
de Claudia Popovici    |    17 Noi 2020   •   19:10

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România, cu cea mai mare rata de infectare, 13,63 de cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare a crescut de la 9 la 13,63, în a doua zi de carantină.

Spitalul de Pneumoftizilologie din Sibiu a fost transformat în această primăvară în spital suport Covid și, treptat, capacitatea de preluarea a bolnavilor infectați a crescut la 60 de paturi

"Dragi prieteni, de mai bine de o jumatate de an, în calitate de manager al unui spital suport Covid, am facut tot posibilul ca împreuna cu echipa pe care o coordonez la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu să ajutam cât mai multi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2”, a precizat directorul unităţii medicale în postarea de pe Facebook.

Potrivit prefecturii, toate spitalele de adulţi se confruntă cu o criză de locuri pentru pacienţii COVID-19, fiind ocupate toate locurile la ATI

"Începând de astăzi, trec de cealaltă parte a baricadei, fiind eu însumi în postura de pacient Covid. Să ne ajute Dumnezeu să depăşim cu bine această perioada dificilă", a încheiat mesajul Cristian Roman pe Facebook.

Cristian Roman a fost prefect al Sibiului în perioada martie 2016 – martie 2017.

Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sibiu TBC coronavirus
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close