Antena 3 CNN Actualitate Directorul Spitalului "Victor Babeş" din Capitală a fost demis

Directorul Spitalului "Victor Babeş" din Capitală a fost demis

Directorul Spitalului "Victor Babeş" din Capitală a fost demis
05 Ian 2009   •   13:39

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, l-a demis, luni, pe directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, Cristian Banu, în urma mai multor nereguli descoperite după un control la laboratorul de radiologie, la camera de gardă şi în secţia de pneumologie.
Ministrul Sănătăţii Ion Bazac, împreună cu o echipă de control, a efectuat, sâmbătă, o verificare la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Prof. Dr. Victor Babeş" şi la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu".
"Acţiunea de control a avut ca scop principal verificarea capacităţii spitalelor de profil din Capitală de a asigura asistenţa medicală şi urgenţele în condiţiile creşterii din ultima perioadă a infecţiilor respiratorii. De asemenea, echipa de inspectori sanitari care l-au însoţit pe ministru a verificat şi modul în care în aceste unităţi se respectă prevederile legislative în vigoare privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primiri urgenţe", se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax.
În urma controlului, s-au constatat că la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Prof. Dr. Victor Babe", laboratorul de radiologie nu avea suficienţi asistenţi medicali. Prin urmare, laboratorul nu funcţiona în zilele de sâmbătă şi duminică sau sărbătorilor legale, pacienţii fiind redirecţiona?i către alte spitale.
"Conducerea nu s-a preocupat de încadrarea acestor posturi, neorganizând în ultimele luni niciun concurs de ocupare a acestor posturi", precizează sursa citată.
Potrivit declaraţiilor personalului laboratorului, unul dintre aparatele de radiologie nu funcţionează de aproximativ şase luni. Echipa de control a constatat că reprezentanţii spitalului nu au luat măsuri de reparare a acestuia.
În secţia de pneumologie, nu exista oxigen în saloane, nici tuburi de oxigen portabile pentru ventilaţia pacienţilor, în timp ce la camera de gardă baloanele de ventilaţie de unică utilizare erau refolosite, în condiţiile în care acestea nu suportau o sterilizare corespunzătoare.
"În urma acestui control, ministrul Sănătăţii a dispus încetarea contractului de management încheiat cu managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Prof. Dr. Victor Babeş". De asemenea, se va mai analiza şi situaţia laboratorului de radiologie al aceluiaşi spital", se mai arată în comunicatul citat.
La Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Panait Sârbu", echipa de control a constatat că secţia avea suficiente materiale de curăţenie şi dezinfectante pentru asigurarea condiţiilor igienico-sanitare şi personalul era suplimentat şi instruit. Totodată, activitatea de curăţenie era planificată şi înregistrată, existând protocoale în care erau înscrise activităţile concrete ale personalului.
La sfârşitul lunii decembrie, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, i-a demis pe managerii spitalelor judeţene de urgenţă din Giurgiu şi Slobozia, ca urmare a unor grave nereguli constatate în unităţile de primiri urgenţe (UPU).
Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close