Antena 3 CNN Actualitate Discuţiile dintre producători şi hipermarketuri continuă pe 3 iunie

Discuţiile dintre producători şi hipermarketuri continuă pe 3 iunie

Discuţiile dintre producători şi hipermarketuri continuă pe 3 iunie
20 Mai 2008   •   18:42

Discuţiile dintre producătorii din industria alimentară şi reprezentanţii hipermarketurilor pe tema unui viitor ghid de bune practici au rămas fără un rezultat concret. Cele două tabere s-au întâlnit la Ministerul Agriculturii, unde au stat de vorbă aproape trei ore, iar pe 3 iunie se vor reîntâlni pentru a stabili dacă la sfârşitul lunii respective va fi semnat codul de bune practici.

?Pe 3 iunie sper să putem anunţa că vom semna acest cod de bune practici. Până atunci, retailerii vor studia protocolul, pentru că la ei este mai greu. Noi ca asociaţie avem mandat şi putem semna oricând?, a declarat Sorin Minea, din partea Asociaţiei Române a Cărnii. Fiecare dintre cele două părţi are amendamente asupra punctelor din protocol, iar Sorin Minea spune că ?o parte dintre puncte vor fi reformulate, astfel ca în final să se ajungă la o soluţie de mijloc?.

Producătorii cer insistent reglementarea preţului cu care hypermarketurile le cumpără marfa. Ceea ce obligă marile magazine să îşi pună taxele în preţul din raft, nu să le arunce în curtea producătorilor. Şi mai mult, reglementarea preţului de achiziţie obligă la concurenţă între marile magazine. O concurenţă din care populaţia iese în câştig, pentru că va cumpăra ieftin.

Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close