Antena 3 CNN Actualitate Dispecerat unic pentru intervenţiile de urgenţă în caz de cutremure, incendii sau inundaţii

Dispecerat unic pentru intervenţiile de urgenţă în caz de cutremure, incendii sau inundaţii

Dispecerat unic pentru intervenţiile de urgenţă în caz de cutremure, incendii sau inundaţii
11 Noi 2008   •   22:11

Intervenţiile de urgenţă în urma inundaţiilor, cutremurelor sau incendiilor de proproţii vor fi coordonate de un dispecerat unic. La centrul situat la Ciolpani, în apropiere de Bucureşti, 26 de specialişti ai ISU vor centraliza datele, după care le vor trimite la comitetul general al inspectoratului. Autorităţile speră că centrul va fi locul de unde orice calamitate din orice colţ al ţării va fi gestionată în timp record.
Alarmarea ofiţerilor care trebuie să coordoneze intervenţia se poate face, cel mai simplu prin sms. În mai puţin de o oră şefii ISU trebuie să fie în faţa calculatoarelor de la Centrul Naţional de Informare şi conducere a intervenţiei.
Mai exact 26 de oameni se vor reuni în regim de urgenţă şi vor prelua toate datele necesare. Le vor prelucra şi le vor trimite apoi spre comitetul general format din şeful statului major al ISU, primul ministru şi ministrul de interne.
Sistemul informaţional a costat 200 de milioane de dolari, bani împrumutaţi de la Banca Mondială. Informaţiile sunt astfel comunicate în timp real.
În viitor, toate instituţiile vor fi conectate la server-ul central al sistemului- Ministerul Mediului, Transporturilor, MIRA şi cel al Apărării . Scenariul coordonării la nivel naţional va fi posibil însă doar după ce astfel de puncte operaţionale vor fi înfiinţate în toate judeţele, mai exact în iulie 2009,potrivit oficialităţilor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: incendiu inundatii cutremur
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close