Antena 3 CNN Actualitate Disponibilizări în masă la una dintre cele mai importante fabrici din România

Disponibilizări în masă la una dintre cele mai importante fabrici din România

Disponibilizări în masă la una dintre cele mai importante fabrici din România
17 Sep 2015   •   11:57

Situaţie critică la Uzina de Apă Grea din Turnu Severin, unde peste 900 de persoane vor rămâne fără loc de muncă, teoretic până la 1 octombrie. În realitate, însă, administraţia a anunţat că de mâine doar 150 de angajaţi vor mai putea veni la lucru, transmite Radio România Actualităţi.

Oamenii sunt foarte îngrijoraţi, mai ales că de patru luni nu şi-au mai primit banii. La nivel local se vorbeşte despre o hotărâre de guvern aprobată recent prin care apa grea ar fi cumpărată din fonduri de la rezerva de stat şi restanţele salariale ar fi rezolvate, dar în lipsa unor anunţuri oficiale, au apărut primele forme de protest extrem.

Nemulţumită că nu a primit salariul întreg din luna mai, Mihaela Cosma, una dintre angajatele Uzinei de Apă Grea nu a mai părăsit sediul unităţii şi refuză hrana de 11 zile.

Hotărârea de guvern privind cumpărarea apei grele de la rezerva de stat ar fi fost aprobată, dar procedurile întârzie, iar oamenii au ajuns la capătul răbdării din cauza neplăţii salariilor.

Fabrica de Apă grea este parte componentă a Regiei pentru Activităţi Nucleare, aflată în insolvenţă, cu datorii de peste 200 de milioane de euro.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close