Antena 3 CNN Actualitate Dispută între oficialii NATO şi Camera Deputaţilor din cauza toaletelor pentru summit

Dispută între oficialii NATO şi Camera Deputaţilor din cauza toaletelor pentru summit

Dispută între oficialii NATO şi Camera Deputaţilor din cauza toaletelor pentru summit
16 Mar 2008   •   19:56

Toaletele ecologice pentru şefii de stat au ajuns subiect de dispută între oficialii Comandamentului NATO, de la Bruxelles, şi secretarul general adjunct, al Camerei Deputaţilor. Oficialii NATO cer ca Parlamentul să fie dotat cu cabine speciale, pentru nevoile fiecărui şef de stat. Românii, însă, consideră că toaletele sunt foarte scumpe, strică arhitectura clădirii. Chiar dacă le cumpără NATO,ele vor fi amplasate la subsol.

După mai mult de o oră de dezbateri în Camera Deputaţilor pe tema problemelor de organizare ale summitului NATO, WC-urile ecologice s-au dovedit a fi o piatră de hotar. În cadrul dezbaterilor, Sorin Paveliu susţine că deţine ?un material întocmit de doamna Anca Petrescu în care îşi exprimă nedumerirea şi protestul faţă achiziţionarea a 1000 de WC-uri ecologice pentru Summit?. El şi-a exprimat opinia că ?pentru cele 5.000 de persoane, sub nici o formă nu este necesară o asemenea risipă de fonduri(...)". Pe de altă parte Lucian Bolcaş spunea: ?Eu refuz să am în mapă WC-urile ecologice.?

În replică, Mihai Unghianu a atras atenţia că ?problema acestor WC-uri a fost sesizată de către Comandamentul NATO de la Bruxelles?. El a explicat: ?Am primit acum trei zile o propunere de la ei, pentru şefii de stat, având în vedere vârsta, având în vedere tabieturile şi alte lucruri. Toaletele respective sunt nişte cabine speciale, care costă 6.000 de euro bucata, de închiriat o săptămână, nu de cumpărat. Şi le-am răspuns şi la acest lucru că: unu, noi nu mai avem sumele necesare pentru închirieri şi dacă au de gând să le închirieze, dar în niciun caz nu le vor pune dânşii unde vor, ci să vină să ne prezinte unde să le plaseze, pentru ca să nu strice arhitectura Casei. Deci vor ajunge ori la subsol, ori în altă parte, chiar dacă domniile lor le vor cumpăra".

DISCUŢII APRINSE PE TEMA WC-URILOR ECOLOGICE  

Observator

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close