Antena 3 CNN Actualitate DNA a cerut declanşarea urmăririi penale împotriva lui Paul Păcuraru

DNA a cerut declanşarea urmăririi penale împotriva lui Paul Păcuraru

DNA a cerut declanşarea urmăririi penale împotriva lui Paul Păcuraru
18 Apr 2008   •   14:43

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva ministrului Municii, Paul Păcuraru, vizat într-un dosar de corupţie. ?Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Senatul pentru a cere urmărirea penală faţă de Nicolae Paul Anton Păcuraru, ministrul Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită?, se arată în comunicatul DNA.

COMUNICATUL DE PRESĂ AL DNA (pdf)

Reacţia lui Paul Păcuraru: "Eu însumi am cerut acest lucru"
Contactat de Antena 3, ministrul Muncii a declarat că, în urmă cu şase luni, chiar el a cerut acest lucru. "Am rugat Senatul să se sesizeze. Mă bucur foarte mult de acest lucru, pentru că DNA va trebui să transmită la Senat documentele care arată cum se fabrică dosarele politice în România", a acuzat Păcuraru.

Paul Păcuraru se află în atenţia DNA pentru că ar fi intervenit la companii de stat pentru ca acestea să acorde contracte de formare profesională firmei deţinute de fiul său. Ministrul este acuzat că a facilitat încheierea unor contracte energetice pe bani publici pentru firma Formenerg. Ministrul recunoaşte existenţa dosarelor, dar neagă orice intervenţie în afacere. ?Este o invenţie ca eu să mă adresez lui Morega ca să-l ajute pe fiul meu?, declara Păcuraru la declanşarea scandalului.

Dosarul a intrat în atenţia presei din noiembrie anul trecut, când preşedintele Băsescu i-a cerut premierului Tăriceanu să-i remanieze pe miniştrii Paul Păcuraru şi Tudor Chiuariu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close