Antena 3 CNN Actualitate DNA a pus sechestru pe 100.000 de dolari din contul lui Adrian Năstase

DNA a pus sechestru pe 100.000 de dolari din contul lui Adrian Năstase

DNA a pus sechestru pe 100.000 de dolari din contul lui Adrian Năstase
Sursa foto: adiran nastase
29 Ian 2009   •   21:34

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe un cont de peste 100.000 de dolari al lui Adrian Năstase, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Suma reprezintă contravaloarea materialelor electorale folosite de acesta în campania electorală din 2004.
Adrian Năstase este judecat în dosarul "Trofeul calităţii în construcţii" , în care este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), sub conducerea Irinei Paula Jinau, a iniţiat organizarea unui simpozion intitulat ?Trofeul calităţii în construcţii?. În realitate, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Năstase.
Cititi Comunicatul Directiei generale anticoruptie (pdf)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close