Antena 3 CNN Actualitate DNA a solictat Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Mitrea

DNA a solictat Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Mitrea

DNA a solictat Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Mitrea
21 Apr 2008   •   12:53

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat luni Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Miron Mitrea. Curtea Constituţională stabilise la data de 10 martie că Ministerul Public este obligat să ceară Parlamentului avizul pentru cercetarea miniştrilor sau foştilor miniştri, care au calitatea de parlamentar, atunci când demnitarii sunt vizaţi în cadrul unei anchete.

În comunicatul emis luni de DNA se precizează că fostul minitru Miron Mitrea, în prezent membru al Camerei Deputaţilor, urmează să fie urmărit penal pentru ? săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie?.

Miron Mitrea nu a vrut să comenteze solicitarea DNA. El nu a precizat decât că ?se merge pe procedura legală? şi că îi este ?absolut indiferent? ce decizie va lua Palamentul în acest caz.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că solicitarea DNA a fost primită de conducerea acestui for şi va fi discutată marţi în Biroul Permanent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close