Antena 3 CNN Actualitate ALEGERI PARLAMENTARE 2016. DNA ar putea intra în vistieria partidelor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. DNA ar putea intra în vistieria partidelor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. DNA ar putea intra în vistieria partidelor
de M.Z.    |    16 Noi 2016   •   11:12

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. DNA ar putea intra în vistieria partidelor.

Surse din Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) spun că s-au descoperit foarte multe nereguli în deconturile depuse de partide şi candidaţii independenţi la alegerile locale, potrivit Antena 3.

Există suspiciuni că unele tranzacţii nu sunt reale. 

Angajatii AEP au făcut propriile verificări, iar Curtea de Conturi ar urma să sesizeze Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Acest lucru ar afecta grav şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din decembrie, pentru că partidele nu vor primi bani pentru această campanie. 

Partidele ar fi folosit bani de la centru în speranţa că-i recuperează de la stat, așa cum spune legea, şi îi vor folosi apoi în campania de la parlamentare. 

702 competitori electorali au cerut deconturi în valoare 49.785.032,28 lei, peste 11 milioane de euro.

Ce deconturi au cerut partidele de la stat

PNL:18.835.000 lei
PSD: 14.630.501 lei
PMP: 3.726.594 lei
UDMR: 1.810.572 lei

Marți, șefa Autorității Electorale Permanete (AEP), Ana Maria Pătru, a fost reținută pentru 24 de ore.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreşedinte al instituţiei - funcţie cu rang de secretar de stat, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. 

Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine firma să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

Citiți și Scene incredibile în ancheta DNA la Autoritatea Electorală Permanentă. Soțul șefei AEP ar fi încercat să fugă cu mai multe documente


 

×
Subiecte în articol: AEP DNA alegeri parlamentare 2016
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close