Antena 3 CNN Actualitate DNA cere arestarea senatorului Cătălin Voicu: "Nu sunt vinovat". Află cum îşi poate pierde imunitatea

DNA cere arestarea senatorului Cătălin Voicu: "Nu sunt vinovat". Află cum îşi poate pierde imunitatea

DNA cere arestarea senatorului Cătălin Voicu: "Nu sunt vinovat". Află cum îşi poate pierde imunitatea
09 Mar 2010   •   11:09

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie cer arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu. Cătălin Voicu este suspectat de anchetatori că ar fi pretins şi primit bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze aflate în justiţie.

Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Senatul României. În acest caz, cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului. Acesta informează plenul Senatului în şedinţă publică, după care dispune trimiterea sa la Comisia juridică. Raportul ce va fi întocmit de acest for este remis de BP plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor dacă se dă sau nu curs cererii ministrului Justiţiei.

Citeşte comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (pdf)

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Nu sunt vinovat"

Contactat telefonic de Antena 3, Cătălin Voicu s-a declarat nevinovat şi a spus că aşteaptă decizia care se va lua la Senat.

"Nu sunt vinovat. Nu am nicio legătură cu ceea ce mi se pune în sarcină şi nu sunt vinovat de absolut nimic. Există dovada că au fost bani împrumutaţi, dar se susţine că n-ar fi fost de fapt împrumutaţi. A fost vorba de un împrumut şi nimic mai mult", a declarat Cătălin Voicu.

"Tot ce pot să vă spun este că motivele pentru care se insistă asupra acestei măsuri n-au legătură cu dosarul sau cu faptele prevăzute în coperţile acelui dosar", a mai spus senatorul.

CĂTĂLIN VOICU, DESPRE SOLICITAREA DNA


Acuzat că i-a cerut 260.000 euro lui Costel Căşuneanu

Potrivit procurorilor anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, lui Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine o hotărâre favorabilă privind un litigiu dintre Compania de Autostrăzi şi o firmă din judeţul Bacău. Pentru intervenţia sa, Voicu ar fi pretins şi ar fi primit de la Căşuneanu 200.000 de euro.

Cătălin Voicu mai este acuzat că acuzat că i-ar fi cerut lui Costel Căşuneanu încă 60.000 de euro, pentru a interveni pe lângă magistraţii instanţei supreme pentru soluţionarea favorabilă a unor dosare.


Despre suspiciunile din jurul senatorului scria şi ziarista Sorina Matei pe blog, în luna decembrie 2009. De asemenea, Academia Caţavencu scria în aceeaşi perioadă despre legăturile senatorului cu PD-L.

Anul trecut, Cătălin Voicu a fost ridicat din faţa casei şi dus la DNA pentru audieri. El declara atunci că a fost blocat de o maşină cu însemnele poliţiei care l-au ameninţat cu cătuşele dacă nu cooperează.

"Am ieşit din casă, am urcat în maşina senatorială şi la circa 20 - 30 de metri am fost blocat de o maşină cu însemnele poliţiei. Au coborât nişte domni, m-au scos din maşină, unul dintre domni mi-a fluturat nişte cătuşe şi a spus că, dacă mă opun, voi fi încătuşat. Le-am prezentat calitatea de senator, conform Constituţiei, iar dânşii nu ştiau nimic, sau nu erau în temă, cu statutul meu, deşi maşina avea însemne clare parlamentare: număr desenat, ecuson desenat, am fost adus aici (sediul DNA n.r.) şi o să văd despre ce e vorba", spunea Cătălin Voicu pe 11 decembrie 2009.

CĂTĂLIN VOICU, ÎN DECEMBRIE 2009


Cătălin Voicu, un general SPP în rezervă

Cătălin Voicu are 44 de ani şi este vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Senat. El este general SPP în rezervă şi membru al PSD Bucureşti din anul 2008. Fost ofiţer de carieră, Cătălin Voicu este absolvent al şcolii de ofiţeri activi de la Sibiu. Ulterior a absolvit şi Academia de Poliţie, precum şi mai multe cursuri postuniversitare de ştiinţe poliţieneşti.

Voicu este şi doctor în drept, astfel că a prezentat mai multe lucrări publice privind organizarea Poliţiei şi reorganizarea Jandarmeriei. A primit gradul de general din anul 2003, la vârsta de 38 de ani.


Activitatea parlamentară a lui Cătălin Voicu



Numele lui Cătălin Voicu a fost vehiculat în urmă cu mai bine de un an ca potenţial ministru al Administraţie şi Internelor, în Guvernul PSD ? PDL. Era susţinut de Marian Vanghelie.

Cătălin Voicu, în decembrie 2008



Cătălin Voicu (centru), aspirant la funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, participă la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD în care vor fi validaţi miniştrii care vor face parte din viitorul Guvern, în Bucureşti, joi, 18 decembrie 2008.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Catalin Voicu DNA arestare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close