DNA cere avizul preşedintelui pentru urmărirea penală a lui Năstase

11 Sep 2007   •   20:57
DNA cere avizul preşedintelui pentru urmărirea penală a lui Năstase
Procurorii anticorupţie cer preşedinţiei undă verde pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului premier Adrian Năstase, într-un nou dosar penal. Luare de mită şi trafic de influenţă sunt ultimele acuzaţii pe care le investighează anchetatorii. Oficial, Direcţia Naţională Anticorupţie nu vrea să spună în ce constau faptele penale ale fostului premier în noul dosar.

Surse judiciare susţin că Adrian Năstase şi-ar fi folosit şi influenţa pe care o avea în calitate de prim-ministru şi a intervenit pe lângă colegii săi din Guvern pentru a favoriza o firmă de sisteme de securitate. Aceasta ar fi montat preferenţial aparate de supraveghere la instituţii ale statului.

Deşi are trei dosare pe numele său la DNA şi deja în două dintre ele este judecat, este pentru prima dată când fostul premier ajunge la dispoziţia preşedintelui Traian Băsescu în privinţa urmăririi penale. Adrian Nastase spune că nu avea cunoştinţă de noul dosar. El îşi va prezenta un punct de vedere după ce va afla în ce constau acuzaţiile.

COMUNICATUL DIRECŢIEI NAŢIONALE ANTICORUPŢIE (pdf)

Antena3.ro

Parteneri
x close