DNA: Dan Matei Agathon şi Radu Stroe, audiaţi în dosarul transferurilor de jucători

14 Mai 2008   •   11:17
DNA: Dan Matei Agathon şi Radu Stroe, audiaţi în dosarul transferurilor de jucători
Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul privind transferurile de jucători. În acelaşi dosar a fost audiat, tot miercuri, şi Radu Stroe. Cei doi, care au fost membri în Consiliul de Administraţie al Clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, s-au prezentat la DNA în calitate de martori şi au precizat că nu au fost implicaţi în transferurile unor fotbalişti de la Dinamo, deoarece conducerea executivă se ocupa de acest aspect şi nu C.A.

În opinia lui Agathon, transferurile de fotbalişti de la Dinamo au fost perfect legale, iar procurorii l-au chemat la DNA deoarece ?suntem în campanie electorală?. Agathon a făcut parte din Consiliul director al clubului Dinamo până în anul 2002, când, la solicitarea primului-ministru de atunci, Adrian Năstase, şi-a prezentat demisia, însă a revenit în această funcţie după ce nu a mai fost ministru.

Agathon, audiat la DNA


Procurorii DNA au început urmărirea penală, pe 10 ianuarie, pentru săvârşirea de infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani a mai multor oameni din fotbal, care, împreună sau în parte, prin tranzacţii ilegale şi folosire de interpuşi, au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activităţi de impresariat.

Într-un comunicat dat publicităţii de DNA la vremea respectivă s-a precizat că s-a început urmărirea penală împotriva lui Ioan Becali (fost impresar), Victor Becali (impresar), Gheorghe Copos (acţionar majoritar FC Rapid Bucureşti), Sică Puşcoci (avocat), Mihai Stoica (fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, actual preşedinte la Unirea Urziceni), Cristian Borcea (preşedintele executiv al FC Dinamo), Jean Pădureanu (preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa), Mircea Stoenescu (fost preşedinte la Dinamo), Gheorghe Popescu (fost impresar) şi Gheorghe Neţoiu (fost acţionar la FC Dinamo).

Antena3.ro

x close