Antena 3 CNN Actualitate DNA dezminte: Nu s-a pus sechestru pe averea lui Radu Mazăre

DNA dezminte: Nu s-a pus sechestru pe averea lui Radu Mazăre

DNA dezminte: Nu s-a pus sechestru pe averea lui Radu Mazăre
28 Feb 2008   •   11:39

După ce presa a anunţat că bunurile primarului Municipiului Constanţa Radu Mazăre au fost puse sub sechestru în cursul nopţii de miercuri, DNA dă o dezminţire. În comunicatul de presă se preciza că "În conformitate cu reglementările Codului de procedură penală, aceste măsuri nu se efectuează în cursul nopţii, iar participarea întregului efectiv de ofiţeri de poliţie judiciară la această acţiune nu poate fi dispusă, deoarece ar putea periclita celelalte activităţi ale Secţiei II-a."

Şi Radu Mazăre a dezminţit această informaţie, precizând însă că ştie că există o "intenţie" în acest sens din partea DNA. El a precizat că, deocamdată, nu a fost informat oficial referitor la punerea sub sechestru. Informaţia privind sechestul pe bunurile lui Mazăre a fost difuzată prima dată de Realitatea TV, fiind apoi preluată şi de HotNews. Sursele citate erau din interiorul DNA, dar potrivit comunicatului oficial al instituţiei, această informaţie nu este adevărată.

Prin acest scandal, Mazăre intră din nou în război deschis cu DNA, el susţinând că informaţiile date publicităţii demonstrează doar faptul că DNA a început campania electorală. Mazăre a mai spus că DNA s-a ocupat în ultima vreme de "spălarea dosraului lui Traian Băsescu", prin intermediul unor expertize judiciare.

Procurorii anticorupţie au pus sub învinuire nu mai puţin de 30 de persoane, în dosarul în care Mazăre este acuzat că ar fi dat un tun de 20 de milioane de euro, în afaceri cu terenuri. Valoarea estimativă a terenurilor pentru care a fost dispusă această măsură este de 60 de milioane de euro.

Aceste informaţii au fost făcute publice încă din decembrie 2005, la începerea urmăririii penale.

Mazăre declarase în septembrie 2007 că va cere, prin avocaţii săi, recuzarea procurorului DNA care îl anchetează în dosarul privind vânzarea terenului de pe care se află cazinoul din Mamaia şi va depune plângere pentru cercetare abuzivă pentru folosirea unui expert judiciar suspendat de Ministerul Justiţiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close