Antena 3 CNN Actualitate DNA: Dragomir şi Sandu au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză pentru excluderea "U" Craiova

DNA: Dragomir şi Sandu au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză pentru excluderea "U" Craiova

DNA: Dragomir şi Sandu au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză pentru excluderea "U" Craiova
Sursa foto: Foto arhiva sptfm.ro
18 Iun 2013   •   17:58

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au cunoscut situaţia reală, respectiv că "U" Craiova nu a chemat Federaţia în judecată, totul fiind o eroare a grefierului din instanţă, dar au deformat-o, pentru a putea exclude echipa, arată procurorii DNA, citaţi de Mediafax.
   
"Aprecierea că s-a comis o abatere gravă, prin promovarea de acţiuni în care ar fi figurat ca parte şi Federaţia Română de Fotbal, a fost făcută de înv. Mircea Sandu în faţa tuturor membrilor Comitetului Executiv, Dumitru Dragomir şi de consilierul juridic al Federaţiei Române de Fotbal care a încheiat referatul cerut de Federaţia Română de Fotbal, sub acest aspect. Acest referat nu este explicit referitor la conţinutul faptelor ce ar constitui abatere gravă, ci se limitează doar să facă o înşiruire a existenţei unor procese de natură civilă, pe rolul instanţelor de judecată", se arată în rechizitoriul transmis instanţei de judecată.
   
Anchetatorii mai susţin, în documentul citat, că reaua credinţă a conducerii Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal, prin reprezentanţii săi legali, în ceea ce priveşte situaţia cauzelor aflate pe rolul instanţelor, în sensul că ar fi chemată în judecată şi FRF se evidenţiază pe deplin din stenograma şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
   
"Astfel, Mircea Sandu menţionează că la instanţe s-a comis o eroare de către grefier în ceea ce priveşte situaţia, ca parte, a Federaţiei Române de Fotbal. Este evident că reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal au cunoscut adevărata situaţie faptică, dar au prezentat-o deformat tocmai pentru a determina luarea măsurii excluderii clubului de fotbal", arată procurorii.
   
La şedinţa Comitetului Executiv, notează anchetatorii, Mircea Sandu a spus: "Faptul că în acest dosar apare concertată şi Federaţia Română de Fotbal este o eroare care nu ne aparţine, ci grefierului, fir-ar al dracului, că a primit şi înregistrat cererea de chemare în judecată şi a efectuat actele".
   
"Această atitudine a lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir evidenţiază pe deplin că aceştia au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză pentru excluderea FOTBAL CLUB U CRAIOVA cu orice preţ şi reprezintă un Exces de putere", susţin magistraţii DNA.
   
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, a anunţat, luni, DNA.
   
Sandu şi Dragomir sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată instituţiile conduse de cei doi, respectiv FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.
   

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close