DNA îl acuză pe Dan Voiculescu de şantaj. Voiculescu: Acest dosar este o porcărie. Eu nu îi cunosc pe denunţători, declaraţiile lor sunt mincinoase

de M.Z.    |    03 Iul 2014   •   20:03
DNA îl acuză pe Dan Voiculescu de şantaj. Voiculescu: Acest dosar este o porcărie. Eu nu îi cunosc pe denunţători, declaraţiile lor sunt mincinoase Foto: Agerpres

Update 20.10 - Dan Voiculescu a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că el nu îi cunoaşte pe denunţători şi a a dăugat că declaraţiile acestora sunt mincinoase. "Aveam de-a face cu o nouă porcărie", a declarat Dan Voiculescu.

"Azi au venit vreo 3-4 oameni să declare că eu i-am şantajat. Nu-i cunosc, mi s-au spus numele lor, dar eu nu-i cunosc. Toţi au venit azi, să spună că eu i-am şantajat pe ei, iar eu nu îi cunosc, repet.
 
Sunt nişte declaraţii mincinoase ale unor oameni, declaraţii făcute toate azi, iar eu nu îi cunosc", a explicat preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Sesizarea a fost făcută astăzi, însă este pentru fapte din perioada 2007-2008, timp în care nu a făcut nimeni aceste denunţuri.

După aproape trei ore de audieri la DNA, Dan Voiculescu a părăsit sediul instituţiei.


Update 20.03 - DNA îl acuză pe Dan Voiculescu de şantaj, potrivit unui comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Preşedintele fondator al PC este sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi ţara.

Iată, mai jos, comunicatul DNA

________________________________________

Ştirea iniţială 16.16

Dan Voiculescu a fost chemat de urgenţă, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Deocamdată nu se ştie de ce a fost convocat preşedintele fondator al PC la DNA.

Dan Voiculescu este însoţit de avocat.

Această convocare are loc în contextuil în care, la începutul acestei săptămâni, noul complet de judecată din dosarul ICA a respins toate cererile avocaţilor lui Dan Voiculescu.

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este judecat, printre alţii, Dan Voiculescu, primise termen de judecată pentru 7 iulie

"E ceva foarte straniu în această hărnicie bruscă a procurorilor şi magistraţilor şi nu am cum să nu mă gândesc ce strânsă e legătura cu degringolada în care e în momentul de faţă Băsescu Traian şi oamenii care încă îl mai slugăresc după ce povestea cu Bercea şi mormanul de bani le-a explodat în figură", a comentat jurnalistul Adrian Ursu, joi, la Antena 3.
 
 
Radu Tudor: Băsecu şi Kovesi au cerut accelerarea dosarului

Jurnalistul Radu Tudor a spus, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că "DNA forţează foarte mult în cazul Dan Voiculescu".

Analistul politic spune că preşedintele şi şefa DNA au vrut accelerarea dosarului lui Dan Voiculescu.
 
"Cert e că Traian Băsescu şi Laura Codruţa Kovesi au cerut accelerarea dosarului lui Dan Voiculescu şi lucrul acesta s-a întâmplat, voinţa lor a devenit lege pentru judecător", a adăugat Radu Tudor.

 

x close